Demà, divendres 1 de juny, arribarà a Sagunt el Desafiament Transibèric, un esdeveniment que forma part d'una carrera solidària realitzada per l'associació Sonrisa de Lunares. L'objectiu del repte és recaptar diners per al Centre de Rehabilitació i Assessorament “Michelle González” de Còrdova, en el qual ajuden a xiquets que necessiten assistència fisioterapèutica i econòmica. Per a dur a terme este repte, l'associació Sonrisa de Lunares ha encarregat a l'esportista Fernando Plaza Rovi que realitze un recorregut triangular per tota la península Ibèrica durant 38 etapes.
Este desafiament va començar el dia 24 de maig en Alcaudete (Jaén) i, després de 7 etapes, s'espera l'arribada de l'esportista a la pista d'atletisme del Poliesportiu Municipal (internuclis) demà entre les 14.00 h i les 15.00 h. A l'arribada del repte, el regidor d'Esports, Miguel Chover, juntament amb membres del departament d'Esports, rebran Fernando Plaza, l'esportista encarregat de dur a terme este repte, en senyal d'ànim i de solidaritat amb la causa. L'Ajuntament de Sagunt també col·labora amb l'associació Sonrisa de Lunares oferint-los les instal·lacions d’internuclis per a higiene i com a lloc on passar la nit en la caravana.
L'esportista realitzarà este recorregut alternant el running i el ciclisme. Cal destacar que l'esportista té un grau de discapacitat del 41% a causa d'una sèrie d'accidents, i ha entrenat durant tot el 2017, superant-se i salvant obstacles, per a poder realitzar esta carrera. Acompanyat per una caravana i un equip d'assistència especialitzat, Plaza ja està recorrent el país, fent nit en les diverses localitats per les quals es realitzen les etapes del repte. S'espera que el recorregut dibuixe un triangle en el mapa de la península Ibèrica, eixint i arribant a Còrdova, i amb els vèrtexs a Portbou, Santander i Tarifa. El recorregut total és de 3782 quilòmetres.
Un repte per a col·laborar
Desafiament Transibèric té com a objectiu recaptar diners per a millorar les instal·lacions del Centre de Rehabilitació i Assessorament “Michelle González” de Còrdova, on es tracten xiquets i xiquetes amb paràlisi cerebral i altres malalties neurobiológiques. Per a açò, han llançat un mètode de donacions anomenat “quilòmetres solidaris”, en el qual 1 quilòmetre costa 1 cèntim i qualsevol persona que vulga donar pot comprar tants quilòmetres com vulga. Les donacions es poden fer efectives en la web de l'associació: