Sagunt recupera el Concurs Gastronòmic de la Taronja

En esta 6a edició del concurs es tornaràn a encendre els fogons de les cuines per a difondre les bondats del producte més reconegut de la gastronomia valenciana
 
 

El pròxim 19 de febrer, Sagunt tornarà a omplir-se de color i de sabors culinaris amb la celebració del VI Concurs Gastronòmic de la Taronja de Sagunt. L'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt a través de les regidories de Promoció Econòmica i de Turisme, recupera este certamen gastronòmic que té com a objectiu la promoció de les bondats de la fruita per excel·lència en la nostra agricultura, situant a la taronja en l'epicentre gustatiu dels plats que participen i ampliar les perspectives d'utilització d'este cítric.

 

Creat en 2005, durant els anys següents el concurs es va convertir en un element referencial dins del calendari gastronòmic nacional i ara s'intenta recuperar amb la finalitat de situar a Sagunt novament dins de l'esfera gastronòmica nacional.

 

Al certamen, que se celebrarà en el restaurant El Mirador, el 19 de febrer de 2018, es podran presentar professionals de la cuina en representació de restaurants, podent-se inscriure en les modalitats de tapa o entrant, plat principal i postres. La presentació de sol·licituds es realitzarà de forma telemàtica a través de l'espai web http://www.concursodelanaranjadesagunto.com fins al 9 de febrer de 2018.



L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha manifestat que a Sagunt “tenim una gran tradició gastronòmica i un producte, la taronja, que ens identifica com a valencians, i que és tan important i atractiu que  no pot desaprofitar-se”. Fernández ha recordat que este certamen va nàixer fa uns anys “i ara li donem una continuïtat perquè vincular la gastronomia, la taronja i el turisme és una gran oportunitat i per açò convidem als professionals de la cuina al fet que participen i a tota la gent al fet que aprofite allò que tenim per a projectar-ho al món”.

 

Per altra banda, la delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha declarat que Sagunt “és una ciutat dinàmica, és viva en iniciatives i per això hem decidit reprendre el Concurs Gastronòmic de la Taronja, un concurs d'important prestigi”. La regidora ha recordat que quan es va posar en marxa va tindre molt bons resultats, “i entenem que este és un bon moment per a convertir-ho en referent gastronòmic a nivell nacional, atès que la taronja és un dels principals recursos gastronòmics de la ciutat i dels valencians”. A més ha manifestat que juntament amb els recursos històrics, culturals i patrimonials de Sagunt este concurs “és un complement perfecte per a posicionar a la ciutat en el lloc que li correspon”.

 

El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha destacat que este tipus d'esdeveniments “situa en el mapa a Sagunt com a referent en el món gastronòmic i ajuda a promocionar els diversos i molt reconeguts restaurants del municipi, dinamitzant un sector tan important com és el de la restauració”.

 

Malgrat que el gran dia del VI Concurs Gastronòmic de la Taronja de Sagunt serà el 19 de febrer, la voluntat d'esta edició és difondre l'esdeveniment al gran públic de tal manera que s'elaborarà un receptari digital amb les receptes guanyadores.




En esta edició, a més, el certamen aposta per la qualitat en el jurat i comptarà amb quatre persones de reconegut prestigi com són la guanyadora del concurs de televisió Top Chef i propietària del Restaurant La Salita, Begoña Rodrigo, i els crítics gastronòmics Cova Morales (creadora del blog gastronòmic Comuju); Paco Alonso (creador del blog Paco a la Naranja) i Santos Ruiz (crític gastronòmic en el diari Levante-EMV). El plat guanyador en la modalitat plat principal obtindrà un premi de 1.500 euros, mentre que el guanyador en la modalitat de tapa rebrà 1.200 euros i el de les postres 1.000 euros.