Eduardo Márquez Fuertes pren possessió com a regidor del grup municipal d'Iniciativa Porteña
Substituïx la regidora del mateix partit Lidia Sánchez Valls, que va deixar recentment el seu càrrec
El pròxim 19 de febrer, Sagunt tornarà a omplir-se de color i de sabors culinaris amb la celebració del VI Concurs Gastronòmic de la Taronja de Sagunt. L'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt a través de les regidories de Promoció Econòmica i de Turisme, recupera este certamen gastronòmic que té com a objectiu la promoció de les bondats de la fruita per excel·lència en la nostra agricultura, situant a la taronja en l'epicentre gustatiu dels plats que participen i ampliar les perspectives d'utilització d'este cítric.
Creat en 2005, durant els anys següents el concurs es va convertir en un element referencial dins del calendari gastronòmic nacional i ara s'intenta recuperar amb la finalitat de situar a Sagunt novament dins de l'esfera gastronòmica nacional.
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha manifestat que a Sagunt “tenim una gran tradició gastronòmica i un producte, la taronja, que ens identifica com a valencians, i que és tan important i atractiu que no pot desaprofitar-se”. Fernández ha recordat que este certamen va nàixer fa uns anys “i ara li donem una continuïtat perquè vincular la gastronomia, la taronja i el turisme és una gran oportunitat i per açò convidem als professionals de la cuina al fet que participen i a tota la gent al fet que aprofite allò que tenim per a projectar-ho al món”.
Per altra banda, la delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha declarat que Sagunt “és una ciutat dinàmica, és viva en iniciatives i per això hem decidit reprendre el Concurs Gastronòmic de la Taronja, un concurs d'important prestigi”. La regidora ha recordat que quan es va posar en marxa va tindre molt bons resultats, “i entenem que este és un bon moment per a convertir-ho en referent gastronòmic a nivell nacional, atès que la taronja és un dels principals recursos gastronòmics de la ciutat i dels valencians”. A més ha manifestat que juntament amb els recursos històrics, culturals i patrimonials de Sagunt este concurs “és un complement perfecte per a posicionar a la ciutat en el lloc que li correspon”.
El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha destacat que este tipus d'esdeveniments “situa en el mapa a Sagunt com a referent en el món gastronòmic i ajuda a promocionar els diversos i molt reconeguts restaurants del municipi, dinamitzant un sector tan important com és el de la restauració”.
En esta edició, a més, el certamen aposta per la qualitat en el jurat i comptarà amb quatre persones de reconegut prestigi com són la guanyadora del concurs de televisió Top Chef i propietària del Restaurant La Salita, Begoña Rodrigo, i els crítics gastronòmics Cova Morales (creadora del blog gastronòmic Comuju); Paco Alonso (creador del blog Paco a la Naranja) i Santos Ruiz (crític gastronòmic en el diari Levante-EMV). El plat guanyador en la modalitat plat principal obtindrà un premi de 1.500 euros, mentre que el guanyador en la modalitat de tapa rebrà 1.200 euros i el de les postres 1.000 euros.
Substituïx la regidora del mateix partit Lidia Sánchez Valls, que va deixar recentment el seu càrrec
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d'Indústria, Toni Iborra i la presidenta d’ASECAM, Cristina Plumed, participen en la trobada, organitzada pel Ministeri d'Indústria i Turisme
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el de Canet d'en Berenguer, Pere Antoni, lamenten que la Generalitat haja eliminat l'estand Sagunt-Canet, però confirmen que tots dos ajuntaments seguiran avant amb la promoció turística dels seus respectius municipis