Sagunt serà l'eixida de la 3ª etapa de la renascuda Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana

El divendres, 5 de febrer a partir de les 10:30 hores és la concentració i control de signatures en el c. c. L’Epicentre

Aquest matí s'ha presentat oficialment la 67ª edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana. Gran Premi Banc Sabadell, que va a competir-se des del 3 al 7 de febrer amb la presència de primeres figures i equips d'aquest esport. Després de vuit anys de parèntesi, torna a recórrer les carreteres de molts municipis de les tres províncies. Sagunt serà l'eixida de la tercera etapa, que es disputarà divendres que ve, 5 de febrer, i que acabarà a Alzira.
 
L'acte de presentació ha tingut lloc en el complex esportiu de “La Petxina” de València, i al mateix ha assistit l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la regidora delegada d'Esports, Remei Torrent, en representació de l'Ajuntament de Sagunt, que és un dels municipis col·laboradors de la ronda valenciana, el director general de la qual és el exciclista professional d'Albalat dels Tarongers, Ángel Casero, guanyador de la Vuelta Ciclista a Espanya en 2001, i director tècnic el seu germà, el també exciclista professional Rafael Casero.

Durant l'acte s'han detallat els recorreguts de les cinc etapes, els maiots de líder i els participants en la Volta. En total hi han 24 equips internacionals inscrits entre els quals destaquen el Team Sky, Movistar, Astana, Katusha, Etixx Quickstep, Cannondale Garmin, Iam Cicling, Cofidis, Lotto Jumbo, Roompet, Caixa Rural o la Selecció Espanyola. L’escamot estarà format per 190 ciclistes entre els quals veurem a figures com Purito Rodríguez, Mikel Nieve, Fabio Aru, Luis León Sánchez, David López, Nicolás Roche, Vasil Kiryenka i molts altres que van a vendre molt cara la victòria en una ronda que compta amb una contrarellotge, dues arribades en alt i per a finalitzar amb el circuit urbà de València.

Com hem dit, Sagunt serà l'inici de la tercera etapa de 173’5 km. que passarà pel port de 3ª categoria de L’Oronet en el km. 22’5. La concentració i el control de signatures serà en el centre comercial L’Epicentre des de les 10:30 fins a les 11:20 hores i l'eixida neutralitzada passarà a partir de les 11:40 h. per Carmen Martín, Mallada, Sants de la Pedra, Diana, Horts, Antiga Moreria, Camí Reial, Capità Pallarés, Terol, Emili Llopis fins a l'eixida real, sobre les 11:45 hores, pel carrer Gilet.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que és important "que esta edició passe per Sagunt i que els nostres carrers es convertisquen en escenari i objectiu del ciclisme mundial, ja que feia 8 anys que esta Volta no s'organitzava. Sagunt és una ciutat de cultura i patrimoni, de tradició i festa, de turisme i empresa, però també d'esport, perquè este és, sense dubtes, un dels emblemes de la nostra ciutat, una dels nostres senyes d'identitat més importants pels valors que transmet". En aquest sentit "l'esforç, la implicació, l'esperit de superació i la gran capacitat de treball són part indissoluble de la disciplina esportiva, i, al mateix temps, elements clau de la nostra manera de ser com a poble".

La regidora delegada d'Esports, Remei Torrent, ha destacat que: "L'enorme visibilitat d'este esdeveniment esportiu ens permet posicionar la nostra ciutat, impulsant el seu vessant turístic i promovent la cultura de l'esforç i l'assimilació del ciclisme per part dels joves, i de la població en el seu conjunt, que ho segueix de manera majoritària en el Camp de Morvedre. La nostra comarca disposa de nombrosos espais naturals que permeten als ciclistes practicar la seua activitat al mateix temps que gaudeixen de la naturalesa. Estem en un territori preparat per al goig de tots els sentits, i on la pràctica esportiva és part fonamental de la nostra història com a ciutat”. D'altra banda afirma que "la vinculació de Sagunt al ciclisme ve des de molt lluny. Comptem amb destacades figures, com René Marigil, que va portar el nom d'aquesta ciutat a les primeres planes de la crònica esportiva. És destacable, també, la tasca dels clubs ciclistes que, al llarg de les últimes dècades, han treballat per a mantenir l'essència d'esta disciplina a Sagunt i Port de Sagunt. I així s'evidencia cada cap de setmana, quan les colles d'amics i amigues queden per a fer ruta matinera i conservar un vincle amb el ciclisme que no es pot deixar perdre".