Sagunt trasllada a la Conselleria d'Educació la necessitat de posar en marxa noves infraestructures educatives

L'alcalde del municipi, Darío Moreno, el regidor d'Educació, Raúl Palmero, i el regidor d'Universitat, Antonio Iborra, s'han reunit amb el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira

L'Ajuntament de Sagunt ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació la creació de noves infraestructures educatives atés el creixent número de població en edat escolar del municipi. L'alcalde del municipi, Darío Moreno, el regidor d'Educació, Raúl Palmero, i el regidor d'Universitat, Antonio Iborra, han mantingut una trobada amb dirigents de la Conselleria en la qual han traslladat «la problemàtica de massificació de les aules a la ciutat», una qüestió que consideren que ha d'atallar-se «amb la major celeritat».

La reunió, que ha comptat amb la presència del propi conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, així com el secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, la secretària autonòmica d'Universitats, María Esther Gómez, i el director general d'Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, ha servit per a posar sobre la taula la necessitat que, des de la Conselleria, «es realitze un estudi de planificació educativa per a reduir l'alumnat per aula i garantir una oferta educativa adequada al nombre d'alumnes que hi ha en el municipi», segons ha explicat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

En esta línia, el regidor d'Educació, Raúl Palmero, ha posat èmfasi «en la creació, d’almenys, dos nous centres educatius: un de primària i un altre de secundària». Palmero ha detallat que en el curs escolar 2023-2024 es van incorporar 900 nous alumnes als centres escolars del municipi, a causa del creixement demogràfic que està experimentant la ciutat. «És fonamental treballar conjuntament per a reduir les ràtios i estar preparades i preparats davant l'increment poblacional que s'espera a Sagunt», ha declarat Palmero.

Segons l'alcalde i els regidors, la resposta de la Conselleria ha sigut positiva. «Agraïm a l'administració autonòmica la seua disposició a atendre les nostres peticions i la seua comprensió. Des d'Educació són plenament conscients de la situació en la qual es troba el nostre municipi, en plena expansió poblacional, i ens han fet saber que s'actuarà en el curt termini per a millorar i ampliar les infraestructures educatives».

Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo

La trobada ha servit, així mateix, per a abordar la integració del Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo en la Xarxa de Conservatoris de la Comunitat Valenciana. El consistori ha traslladat la “urgència” respecte al canvi de titularitat d'un centre «que presenta unes condicions excel·lents i que dona servici a la comarca i a altres municipis del voltant», segons el regidor d'Educació. «Els responsables d'Educació ens han confirmat que s'està analitzant la integració del conservatori i s'han compromés a donar-nos un termini estimat de quan es farà efectiva», ha detallat Palmero.

Universitat de València i Campus Battery

Finalment, l'Ajuntament també ha plantejat possibles vies de col·laboració amb la Conselleria quant a l'arribada de la Universitat de València al municipi. «La idea és que s'establisca una base permanent de la UV a la ciutat. Primer, començarem amb una oferta de títols propis, a través de microcredencials en àmbits com l'arqueologia o l'enginyeria química», ha explicat el regidor d'Universitat, Antonio Iborra. Perquè siga una realitat, la part municipal ha emfatitzat la necessitat de col·laboració de la Generalitat a tots els nivells. A més, Iborra, també ha sol·licitat conéixer els detalls sobre la Campus Battery que la gigafactoria de Volkswagen impulsarà en el municipi. «En conjunt, el nostre municipi comptarà amb una àmplia oferta formativa de Formació Professional i estudis universitaris que, sobretot, donarà resposta al perfil que demanda el nostre mercat laboral», ha explicat Iborra.