Sagunt va acollir el XIII Concurs Nacional de Teatre Grecollatí

El Teatre Romà va ser l'escenari en el qual estudiants de tota Espanya van escenificar als autors clàssics

Divendres passat, dia 21 de setembre, es va celebrar en el Teatre Romà de Sagunt el XIII Concurs de Teatre Grecollatí, dirigit a centres educatius de tota Espanya i organitzat pel Ministeri d'Educació amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt, la conselleria d’Educació i el centre de formació, innovació i recursos educatius de la Generalitat Valenciana (CEFIRE) de Sagunt.


Una intensa jornada en la qual es va realitzar una marató de teatre grecollatí de qualitat, on es va posar en relleu el compromís i estima pels autors clàssics.

L'acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, el sotsdirector adjunt de Cooperació Territorial del Ministeri d'Educació, Santiago Sánchez Martín i el coordinador del CEFIRE, Tomás Queralt.


Els estudiants, segons el regidor de Cultura de l'Ajuntament, José Tarazona, van demostrar “companyerisme, solidaritat, treball en equip, esforç i treball per assolir objectius i altres valors inherents que són bàsics en l'educació dels jóvens”.

Després de la deliberació del jurat, el resultat del concurs del Teatre Grecollatí realitzat a nivell nacional va ser el següent:


En la categoria de primer premi ex aequo; Hipólito, de Eurípìdes interpretat pel grup La Nave Argo del Colegio Immaculada Jesuitas (Alacant) i Troyanas, de Eurípides escenificat pel grup Noite Bohemia de l'IES Ramón Menéndez Pidal (la Corunya).

En la modalitat B, categoria de promoció de la cultura i el teatre clàssic per a alumnes de l’ESO es va repartir un primer premi a Anagnórisis del grup In Albis Teatro de l'IES Fuente Nueva (Sevilla). El segon premi va recaure en el grup Ditirambo de l'IES Cencibel (Villarrobledo) per Pandora, el bello mal.

I en la modalitat A2 (categoria de comèdia llatina). El primer premi va ser per a Noite Bohemia de l'IES Ramón Menéndez Pidal (la Corunya) per Miles Gloriosus de Plauto. El segon, Mostellaria també de Plauto i interpretat pel grup Párodos de l'IES Siberia Extremeña (Talarrubias).