Els pròxims dies, 4 i 5 de maig, la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt posarà en marxa les jornades sobre l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, que tindran lloc en el Casal Jove. Sota el nom de Strangers Tics, estes jornades pretenen fer reflexionar sobre el que està passant en les nostres vides davant els profunds i ràpids canvis tecnològics, sense perdre de vista una visió educativa en l'ús de les tecnologies. Esta iniciativa ha sigut enfocada en dos dies, en el primer les activitats aniran dirigides al sector educatiu (professorat, famílies i Ampas) i el segon dia a jóvens i les seues famílies, per la qual cosa es disposarà d'un espai de comunicació en el qual adults i joves podran posar en comú els seus punts de vista.
Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “amb estes jornades volem reduir la bretxa generacional entre els jóvens i les seues famílies que provoca l'ús de les noves tecnologies. No es tracta d'alertar i prohibir les xarxes socials sinó de tutelar l'ús d'estes noves tecnologies i de fer un ús responsable d'elles. Les TICS han vingut per a quedar-se i amb Stranger Tics volem facilitar eixe debat intergeneracional, a més d'oferir unes pautes de comportament a l'hora de consumir tecnologia”.
Les jornades del 4 de maig comptaran amb l'assistència d'Andrés Cebrián, professor de matemàtiques en secundària i creador del canal de Youtube "Mates con Andrés", ens parlarà de la importància d'introduir les tecnologies en l'aula i en l'aprenentatge diari dels joves, un mètode didàctic i divertit per a l'estudi. També es presentarà Consum Academy, material pedagògic elaborat per la Conselleria d'Economia Sostenible, a través de la Subdirecció de Consum. Un material elaborat per part de l'equip, de dos dels programes de la regidoria de Joventut, el de Corresponsals del Casal Jove i el Morvedre Multimèdia, i que servirà de suport al professorat per a treballar amb l'alumnat el com estem afrontant el consum de la tecnologia. Finalitzaran les jornades amb un taller pràctic on es donaran a conéixer aplicacions de mòbil per a professorat i alumnat, que els ajudarà a millorar el seu rendiment i treball. Els assistents rebran un certificat d'assistència.
Finalment, les jornades del 5 de maig estaran més enfocades als propis adolescents i xiquets, on es realitzaran diverses activitats. Trobarem tallers pràctics on les famílies podran aprendre aplicacions i consells pràctics sobre l'ús de les tablets, la seguretat i privadesa en les xarxes socials o com controlar la vulnerabilitat en internet. Els majors d'11 anys que s'estiguen iniciant en el fenomen youtuber, podran inscriure's en la seua Escola de Youtubers, on aprendran tècniques de tot el procés d'elaboració d'un vídeo, i en acabar, les famílies i la resta d'interessats podran participar en la xarrada “Vull ser youtuber”. A més, per a qui ja té un canal o vídeo, però no s'atrevix a fer el pas i vol que experts en la matèria, com Perxitaa (jove youtuber valencià), li assessoren, podran enviar el seu projecte i participar en el Youtube Lab (bases en llunaplena.saguntjove.es). La vesprada es tancarà amb un debat intergeneracional, en el qual s'enfrontaran jóvens i adults, perquè donen la seua particular visió de les tecnologies, i la mostra de youtubers socials en la qual es podran veure diferents iniciatives socials i es valorarà el treball realitzat per youtubers com “El Renao” com a millor youtuber valencià, “No hi havia a València…” amb Premi al millor canal de contingut social, entre uns altres.