Tots els grups polítics sol·liciten per mitjà d'una declaració institucional la urgent reindustrialització del Camp de Morvedre

També demanen l'elaboració d'un pla social que done solució a la situació dels treballadors de Bosal

Zona Industrial Sagunt (Imatge d'arxiu)
 
 Ahir dimarts dia 29, el ple celebrat en l'Ajuntament de Sagunt, va aprovar una declaració institucional per part de tots els grups polítics (Compromís, Partit Popular, Esquerra Unida, Iniciativa Porteña, ADN Morvedre, PSPV-PSOE i Ciutadans), en la qual manifestaven el seu suport incondicional al fet que es destinen noves partides pressupostàries per a fomentar la reindustrialització del Camp de Morvedre, davant el procés de pèrdua del teixit industrial que aquesta comarca està patint.

Tal com s'explica en la declaració institucional presentada, la Comarca del Camp de Morvedre està patint, de forma gradual, la desaparició d'empreses vinculades a la indústria siderometalúrgica. El cas més proper és el de la multinacional Bosal, S. A., que va comunicar als seus 222 empleats el tancament imminent de la seua planta a Sagunt. Aquesta desindustrialització està generant unes cada vegada més elevades taxes de desocupació, la qual cosa suposa un impacte molt negatiu per a l'economia de la zona i, sobretot, per al benestar dels seus ciutadans. 

És per açò que els grups polítics de Sagunt consideren necessari dotar del pertinent pressupost al Pla de Reindustrialització, que hauria d'entrar dins dels pressupostos Generals de l'Estat i de la Generalitat Valenciana de 2016, i en l'elaboració de la qual han de participar l'Estat i la Generalitat Valenciana, juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament, tenint en compte a la resta dels agents socials implicats. Aquest pla, segons s'explica en la declaració, a més de formar part del pressupost de 2016, hauria de mantenir-se de forma plurianual per als anys successius. 

 

Pel que fa a l'empresa Bosal, es demanda un Pla Social que possibilite una urgent solució a la situació dels treballadors de la planta que aquesta empresa té a Sagunt. 

Treballadors de Bosal, fa unes setmanes, en un ple a l'Ajuntament
 
Així doncs, l'Ajuntament de Sagunt, l'Alcalde i tots els regidors que formen part del mateix, consideren necessari traslladar aquest acord al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme al Congrés dels Diputats, al Senat, a la Conselleria d’Economia Sostenible, als Sectors Productius, Comerç i Treball i a les Corts Valencianes.