L'Assemblea de Cooperació per la Pau País-Valencià i La Tenda de Tot el Món, juntament amb la col·laboració de la regidoria de Cooperació Internacional, conviden la ciutadania a una trobada i diàleg amb nou dones de cooperatives palestines i amb dos representants de l'organització PARC (Agricultural Development Association), amb les quals ACPP-PV treballa en diversos projectes de Cooperació Internacional al Desenvolupament vinculats amb l'apoderament de les dones i el foment del cooperativisme. Serà dijous 10 de maig a les 18.30h en el passatge Vicente Moliner, 4 del Port de Sagunt.
Les dones que ens visiten totes elles desenvolupen el seu treball i gestionen les cooperatives en Palestina: Al Khader i Al Walaje en Belén, Halhoul i Deir A el’ Asal a Hebron, i Al Naqura en Nablus, en el Territori Ocupat Palestí. Ens comptaren com funcionen, amb quins productes treballen i els reptes als quals s'enfronten, així com la situació en Palestina, del seu moviment cooperativista i del paper clau que tenen les dones per al seu enfortiment.
Projectes cooperativistes que pretenen millorar la situació econòmica i social de 134 dones palestines i promoure estes cinc cooperatives de dones rurals, amb l'objectiu d'enfortir la seua seguretat alimentària, l'apoderament socioeconòmic de la dona, el desenvolupament agrícola i el desenvolupament rural.
La situació humanitària que afecta a estes comunitats està directament relacionada amb la seua ubicació en zona C o just darrere del mur de separació. La zona C és un àrea sota el control militar israelià, on la combinació d'un règim de planificació i zonificació restrictiva, l'expansió d'assentaments i la violència per part dels colons israelians ha creat una situació d'inseguretat generalitzada i condicions de vida molt deteriorades per a la població indígena de la zona C, composta principalment per comunitats beduïnes i de pastors semi-nòmades que viuen en estructures molt bàsiques. D'altra banda, les comunitats que es troben al costat del Mur, patixen de diversos problemes que dificulten la producció agrícola, com la restricció de l'ús de terreny cultivable. Un altre factor determinant és l'escassetat d'aigua i la falta d'inversions privades. Tot això ha creat una situació d'inseguretat alimentària creixent motivada per la dràstica caiguda del poder adquisitiu resultat del conflicte, que ha obligat la població a recórrer a estratègies de subsistència sense que això garantisca uns mínims nutricionals òptims, i posa en risc els recursos familiars destinats a altres qüestions bàsiques com són l'educació i la salut.
Esta activitat s'emmarca en la visita que realitzen estes dones palestines a València entre el 7 i el 13 de maig en un projecte cofinançat per la Direcció General de Cooperació de la GV i el SeDI de la Universitat de València. La seua visita a Sagunt compta amb la col·laboració de la regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Sagunt dins del projecte “Sagunt, Ciutat pel Comerç Just”.