'Un segle d’abismes', de la companyia Bramant Teatre, arriba al Centre Cívic

La funció, que és gratuïta i apta per a tots els públics, serà divendres a les 20.20 hores

 

Este divendres, a les 20.20 hores, arriba la tragicomèdia Un segle d’abismes, de la companyia Bramant Teatre, al Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt. La funció és en valencià, apta per a tots els públics i l’entrada és gratuïta.

Es tracta de sis monòlegs, sis veus femenines d'una mateixa família, mares i filles, sis fractures, sis abismes, que arranquen una nit de 1921, per a acabar cronològicament just un segle després, un matí de setembre de 2021.

El text i la direcció de l’obra és a càrrec d’Amparo Vayá. La producció, de Russafa Escènica. Festival de Tardor (2021), amb el suport del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València i Bramant Teatre. Esta obra forma part de la programació d’hivern de la delegació de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt.

A través de la genealogia d'una família, de mares i filles des de principi de segle fins a l’actualitat, s’anirà descobrint la trajectòria de cadascuna d'elles en el moment històric que van viure, o el que María Zambrano denomina “l'abisme de la discontinuïtat”, (l'abisme entre cadascuna de les generacions i la ruptura de referències no convenients dins del model de societat patriarcal).

Abismes entre dones que van aconseguir arribar a llocs on ni tan sols van somiar les seues mares; abismes i fractures doloroses, una vegada aconseguits eixos llocs fins llavors destinats als homes, que s'obririen després amb les seues filles, i que ni tan sols les seues netes aconseguirien aconseguir al mateix nivell que havien aconseguit les seues àvies. L’obra sorgix de la necessitat de parlar de la memòria històrica des de la perspectiva de gènere. De recuperar la veu de dones que van lluitar i van creure en una societat més justa i igualitària. Un segle d’abismes ret homenatge a totes aquelles dones que van lluitar per la igualtat, amb esperança i generositat i a vegades amb la seua pròpia vida, pensant en el futur.