L'Escola Municipal de Teatre ha presentat la programació de la XII Mostra de l'EMT de 2018 on es posarà en escena un total de 42 representacions per tota la població entre les del programa Jugant al teatre i les pròpies de la fi de curs de formació actoral i de l'Aula Jove de Teatre. Sota el lema ‘El teatre que naix de la teua ciutat’, la mostra d'enguany comptarà amb la participació de més de 500 persones d'entre 3 i 64 anys que posaran en escena obres inèdites i adaptacions del 25 de maig a l'1 de juliol.
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat la importància del teatre en la ciutat per la quantitat d'espais escènics que hi ha a Sagunt, així com “perquè l'expressió teatral forma part de la cultura de la nostra ciutat, per la qual cosa entre altres coses som Capital Cultural Valenciana” al que ha afegit que des de fa molts anys esta ciutat ha fet de la cultura i especialment del teatre “un senyal d'identitat”. Així mateix, ha animat a tot aquell amant del teatre a participar en estes activitats i gaudir dels treballs que es fan en l'EMT.
Per la seua banda, la regidora d'Universitat Popular Acció Cultural, María Giménez, ha manifestat que el teatre de contingut feminista i social és una bona palanca per a canviar les actituds i sentiments i per açò “l'EMT és la millor eina per a aconseguir este fi”. Ha recordat que la seua regidoria dóna suport i acull el programa de formació actoral i ha recalcat que amb estos cursos l'alumnat es desenvolupa personalment “amb treballs corporals i formatius que completar un cicle d'aprenentatge molt positiu”, al que ha afegit que un any més “usant l'aula i l'escena s'alien per a educar pedagògicament, social i culturalment en un any de creixement i cerca on la dona ocupa un lloc fonamental i transcendental en este viatge d'escenografies”.
El delegat de Cultura i Educació, José Manuel Tarazona, ha agraït l'esforç de tots els que formen part de l'EMT, tant professors com a tècnics, i ha afirmat que la de Sagunt “és la millor escola de teatre del País Valencià”. Per al regidor este projecte està consolidat i ben estructurat i a més, “abasta un ventall d'inquietuds a més d'estar destinat a tota classe de persones tinguen l'edat que tinguen, procedisquen d'on procedisquen, ja que és integrador i forma en valors, participació, tolerància i respecte”.
El programa Jugant al teatre de 2018, titulat “Seshat”, està dedicat a les escriptores Beatrix Potter i Cornelia Funke i comptarà amb un total de 25 obres que es representaran en el Teatre Romà i la Casa de Cultura del Port de Sagunt per part de l'alumnat d'infantil i primària dels diferents col·legis de la ciutat i de la comarca, el 26 i 27 de maig en el primer escenari i el 6, 7, 8 i 9 de juny en el segon, en diferents horaris. Com a novetat enguany, la proposta Fireta del llibre és un projecte pel qual s'animarà a la lectura a l'alumnat amb un intercanvi de llibres.
El Casal Jove acollirà les representacions de l'Aula Jove de Teatre, de la delegació de Joventut, del 25 al 29 de juny on es representaran les obres Caja tonta, escrita i dirigida pel professor Ismael Bereje, els dos primers dies, i Conciencia externa, escrita i dirigida pel professor Sergi Juesas, el 27, 28 i 29 de juny, a les 19 hores les dos obres.
D'altra banda, els tres grups del programa de Formació Actoral interpretaran les seues obres de final de curs. El primer curs, realitzarà un Match d'improvisació el 30 de juny i l'1 de juliol a les 20 hores en l'annex de la Casa de la Cultura del Port de Sagunt, espai on al llarg del curs realitzen la seua activitat lectiva; el segon curs, el d'interpretació, posarà en escena l'obra de H. Ibsen Casa de Muñecas dirigit pel professor Sergi Juesas, el 21, 22 i 23 de juny a les 19 hores en el Centre Cultural Mario Monreal, i finalment, el tercer curs, el de perfeccionament, interpretarà l'obra inèdita Anti en la Casa de Cultura de Port de Sagunt del 18 al 22 de juny a les 19 hores, dirigits pel professor i autor de l'obra Ismael Bereje.