'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
El concert a càrrec de l'Orquestra Simfònica de la Lira Saguntina es durà a terme a l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt el dissabte 30 de març a les 20 hores
La programació de Sagunt in Excelsis arriba al seu final amb un concert de l'Orquestra Simfònica de la Lira Saguntina que consistirà en una recopilació de música sacra. L'actuació musical serà a l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt a les 20 hores del dissabte 30 de març. L'entrada és gratuïta fins a completar aforament i el concert tindrà una duració de 90 minuts. Este espectacle està inclòs en la programació de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.
En el concert dirigit per Ramón Zacarías Cerdà Ramón, s'interpretaran les peces Allegro assai de la Sinfonía num. 26, de Joseph Haydn; Música per a un funeral masònic Kv. 477, de Wolfgang Amadeus Mozart; Introït del Rèquiem, de André Campra; Jesus breibet de la Cantata 147, de Johann Sebastian Bach; Ave verum corpus Kv. 618, de Wolfgang Amadeus Mozart; Cantique de Jean Racine Op. 11, de Gabriel Fauré; Pater Noster, d'Ernest Artal; Pie Jesu del Rèquiem, d'Andrew Lloyd Webber; Agnus Dei, de Georges Bizet; i Lacrimosa del Rèquiem Kv. 626, de Wolfgang Amadeus Mozart. El concert comptarà amb la col·laboració de la Coral Polifònica Benicalaf, dirigida per Manel Chust Gallart.
L'Orquestra de la Societat Musical Lira Saguntina va nàixer l'any 1986 i, des de la seua fundació, ha fet concerts tant a la Comunitat Valenciana com en la resta d'Espanya i a l'estranger (Itàlia i República Txeca). També s'han realitzat gravacions per a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE). La formació s'ha mogut entre els més variats estils i èpoques de la música, interpretant música que va des de Bach, Mozart o Haydn fins a Strauss o Sibelius. Tot això sense oblidar els compositors espanyols com Blanquer, Arbó o Chapí. Respecte al seu director, Ramón Zacarías Cerdà Ramón, va assumir el càrrec a l'octubre de 2019. Anteriorment havia fundat el Quartet Morvedre en 2011 i creat l'Orquestra de Cambra "Morvedre" en 2013.
Esta agrupació musical va nàixer l'any 1989 en el si de la banda Societat Joventut Musical de Faura, amb motiu de la celebració del dia de Santa Cecília, constituint-se com a entitat independent en 1991. El seu primer concert va ser a l'església de Faura, amb motiu de les festes de Nadal. En el seu repertori es troben peces musicals de diverses èpoques i estils. El seu director, Manel Chust Gallart, va començar els seus estudis musicals en la Societat Musical Lira Saguntina. A més, és professor d'Educació Musical per l'Escola Universitària Ausiàs March de València, doctorat en Musicologia i llicenciat en l'especialitat de trompeta pel Conservatori de Música de Castelló. Així mateix, ha treballat com a professor de solfeig i director artístic en la Societat Musical Lira Saguntina, Gilet i Unió Musical Portenya.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal