Sagunt reconeix el subcampionat d'Espanya dels veterans del Fertiberia BM Puerto Sagunto
L'equip va aconseguir este èxit en el I Campionat d'Espanya de Veteranes i Veterans d'Handbol celebrat a Altea
L'elaboració que va obtindre el primer premi del certamen va ser una coca de tomaca sofregida, taronja i escabetx de tonyina
El restaurant Le Fou ha rebut un homenatge per part de l'Ajuntament de Sagunt a conseqüència de guanyar el primer premi del VI Concurs Nacional de Coques Ciutat d’Oliva. Cal destacar que en la present edició del certamen culinari van participar més de vint elaboracions i el jurat va estar format per representants de restaurants amb estreles Michelin i sols Repsol.
L'elaboració amb la qual Le Fou va obtindre la victòria és una coca cruixent amb un sofregit de tomaca natural i taronja al qual se li afig bonítol del Mediterrani en escabetx casolà suau i taronja. L'autoria d'esta elaboració pertany a les xefs Encarna Sarió, Amparo Ripollés i Yadira Álvarez. Però, la recepta és d'origen franciscà, concretament del pare Ángel del monestir del Sant Esperit de Gilet.
Tot va començar al gener d'enguany amb la invitació de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt perquè el restaurant Le Fou desenvoluparà un taller de cuina en la Fira Internacional de Turisme (Fitur).
Mentre les xefs mostraven els passos per a cuinar un arròs melós de carabassa i pilotes de carn, van oferir al públic a mode d'aperitiu la que s'ha convertit en la coca guanyadora del concurs. Després de la seua degustació, el president de l'Associació Gastronòmico-Cultural Amics de les Coques d’Oliva (AGACO), Pepe Cotaina, va convidar el restaurant Le Fou a representar Sagunt en el VI Concurs Nacional de Coques Ciutat d’Oliva.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat esta fita com una “bona notícia” tant per a Sagunt, com per a la Comunitat Valenciana, com per al mateix concurs”. A més, ha agraït al restaurant Le Fou la seua implicació amb la ciutat: “Sempre està disposat a aportar a la ciutat perquè estiga en el mapa gastronòmic, turístic i cultural”. Així mateix, ha assegurat: “La cuina juga un paper imprescindible a Sagunt i el producte de qualitat que s'oferix es pot equiparar a qualsevol altre destinació”.
Per la seua banda, la regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha afirmat que el concurs inspira la ciutat a “treballar la gastronomia dins del municipi i dins del Camp de Morvedre.
Finalment, una de les xefs autores de la coca, Amparo Ripollés, ha confirmat que a Sagunt es fan coques des de fa molt temps. Sobre l'elaboració, ha indicat: “Hem volgut fer la coca tradicional d'ací, però amb la nostra aportació. Són els ingredients tradicionals, però li hem donat un toc de modernitat”.
En la recepció han estat presents, a més, membres de l'Associació Gastronòmico-Cultural Amics de les Coques d’Oliva, que són els qui organitzen el certamen.
L'equip va aconseguir este èxit en el I Campionat d'Espanya de Veteranes i Veterans d'Handbol celebrat a Altea
L'ATMV es compromet a incorporar tres autobusos de reforç de manera estructural i traslladarà al consistori “mesures concretes” la setmana vinent
La iniciativa, amb suport de l'Ajuntament de Sagunt, suposarà avançar en la innovació social i ambiental al voltant de la Marjal dels Moros