PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ

96 originals es disputaran els XXV Premis Literaris Ciutat de Sagunt

El premi de narrativa està dotat amb 7.000 euros i els de poesia i teatre amb 4.000; a més a més, es publicaran les obres guanyadores, que es coneixeran el 28 d'octubre en un acte públic

Els Premis Literaris Ciutat de Sagunt, organitzats pel Gabinet de Promoció del Valencià que dirigeix Maria Josep Soriano, arriben enguany a la seua XXV edició amb la concurrència de 96 obres originals, una fita cultural que l'Ajuntament de Sagunt celebrarà de forma especial dins l'agenda de la ciutat.

De les 96 obres rebudes de tota l'àrea lingüística (un 35% més que l'any passat), optaran al XIX Certamen de Teatre 'Pepe Alba' un total de 24 treballs; per al XXIV Certamen de Narrativa s'han presentat 28 originals; i 44 competiran en el XXV Certamen 'Jaume Bru i Vidal' de poesia, el premi més veterà i el que inicià la convocatòria amb la creació del Gabinet l'any 1997.

Les dotacions econòmiques dels premis han estat reforçades en els pressupostos del 2022. Així, el premi de narrativa serà recompensat amb 7.000 euros i la publicació de la novel·la, i els de poesia i teatre rebran 4.000 euros cadascun i es publicaran també les obres seleccionades. Els diversos jurats especialistes en cada gènere es reuniran en setembre per a emetre'n el veredicte i els noms de les persones guanyadores d'esta edició es coneixeran la vesprada del 28 d'octubre en un acte cultural de lliurament dels guardons que tindrà lloc al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt.

«Enguany apleguem a una fita important en celebrar el 25é aniversari del Premis Literaris. Deu ser per això que s'ha incrementat la quantitat d'obres rebudes o potser pel prestigi que per als escriptors i escriptores significa guanyar-los. En tot cas, estem ben satisfets per la nombrosa acollida i expectants per celebrar amb tota la ciutadania aquesta festa literària en valencià que suposa un gran orgull per a Sagunt», ha declarat la regidora delegada del Gabinet de Promoció del Valencià, Maria Josep Soriano.