A finals d'abril se celebrarà el primer festival de Recreacions Històriques de Sagunt

“Retornarem el Teatre Romà a la seua època més esplèndida”, assegura la presidenta de Saguntum Civitas, Ruth Villar


El primer festival de Recreacions Històriques de Sagunt, Saguntum Invicta, se celebrarà els dies 28, 29 i 30 d'abril. Es tracta d'un festival pioner a Espanya en el qual es farà una recreació històrica de l'època imperial de Sagunt. El projecte parteix de la comissió cívica del Consell Assessor de Patrimoni de la Humanitat de l'Ajuntament de Sagunt, del qual forma part Saguntum Civitas.
 
Saguntum Civitas és una associació de recreació històrica que naix de l'interès d'un grup de persones, com a conseqüència de l'amor per la cultura, el patrimoni i el passat històric del municipi, així com la importància històrica de la ciutat. El seu objectiu principal és la lluita per recuperar la cultura clàssica de Sagunt i està integrat per persones de tot el Camp de Morvedre.
 
El festival donarà començament el divendres 28 a les 20 hores, amb una Pompa que eixirà de l'ajuntament i recorrerà Camí Reial, carrer dels Horts i finalitzarà en el Teatre Romà. Hi participaran els grups Tarraco Ludus, de Tarragona; Ludus Augusta, de Saragossa; Cohors III Lucensium, de Lugo; la Asociación Napoleónica Valenciana; el Club de Lluita Camp de Morvedre i Saguntum Civitas. En total, seran 150 els assistents que participaran en les recreacions històriques.
 
El dissabte 29, a partir de les 18 hores, la plaça Major acollirà una Pompa que finalitzarà en el Teatre Romà, a les 19 hores. A continuació, s'iniciaran els Ludus, en els quals “es farà una recreació històrica de l'època imperial, on Sagunt va aconseguir la seua màxima esplendor. També es recrearà la part civil, militar i legionària, amb gladiadors, magistrats, el governador, patricis, esclaus, etc, intentant fer tot el que era la vida que envoltava els gladiadors”, explica la presidenta de Saguntum Civitas, Ruth Villar.
 
Finalment, el diumenge 30, a partir de les 11 hores, es repetirà de nou la Pompa i els Ludus en el Teatre Romà, per a tots els que no puguen assistir la vesprada del dissabte.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que “som una ciutat que al llarg de la història hem hagut de fer front a moltes batalles, algunes guanyades i altres perdudes, però l'important és fer-ho amb dignitat, i d'açò es tracta, de recuperar la dignitat del Patrimoni”.
 
La presidenta de Saguntum Civitas, Ruth Villar, ha agraït el suport de l'Ajuntament i anima la resta d'associacions “a participar en este tipus d'iniciatives, ja que en la unió està la força, i és així com farem que Sagunt siga Patrimoni de la Humanitat”. A més, ha assegurat que “amb este projecte anem a omplir Sagunt de romans; tothom està molt motivat i vol participar i assistir al nostre municipi. El Teatre Romà es va a omplir fins a la bandera, i l’anem a retornar a l'època més esplèndida”.