Aïgues de Sagunt executa una de les fases més importants del projecte de sectorització en la redona de l'encreuament de Fausto Caruana i la CV-320

“El projecte de sectorització és un dels més importants dins del Cicle Integral de l'Aigua, el qual permet controlar les pressions, evitar pèrdues d'aigua i donar millor servei per a, en definitiva, ser més eficients”, afirma Quico Fernández

Ahir a la nit, en la redona de l'encreuament de l'avinguda Fausto Caruana i la CV-320, Aigües de Sagunt va instal·lar un dispositiu que permetrà, mitjançant vàlvules, gestionar la pressió de l'aigua i evitar pèrdues entre altres avantatges. En tractar-se d'una instal·lació en la canonada més gran de la ciutat, esta execució és una fase clau del projecte de sectorització que s'engloba en el Cicle Integral de l'Aigua l’objectiu del qual és optimitzar el servei de l'aigua.


En paraules de l'alcalde, Quico Fernández, este projecte pretén
“sectoritzar tota la ciutat de manera que es puguen controlar les pressions, per a evitar pèrdues d'aigua, donar millor servei i, en definitiva, per a ser més eficients”. A més a més, Fernández apunta que en els últims anys la pèrdua d'aigua per fugides s'ha reduït d'un 50% a un 20%.


L'obra respon a un projecte molt important del Cicle Integral de l'Aigua
, “allò que es coneix com ‘sectorització’. Una de les gestions més importants que es fan en la gestió de l'aigua”, assenyala Quico Fernández qui considera que l'aigua és “un bé que hem de gestionar de manera eficient, no solament per qüestions ambientals sinó també per una qüestió de la gestió i del preu que els ciutadans paguen”.


L'alcalde afirma que
“esta inversió ja estava prevista al pla d'inversions d'Aigües de Sagunt i jo crec que va a suposar controlar molt millor les pressions. Hi ha que tindre en compte que les cotes dels nostres dipòsits d'aigua estan en el castell i açò, a l'altura del Port de Sagunt suposa una gran pressió que provoca pèrdues”.


Amb la col·locació d'esta gran vàlvula en la redona en l'encreuament de la carretera de la Diputació amb Fausto Caruana, es pretén distribuir estes pressions en diferents hores.
“A la nit no es consumeix tanta aigua i açò permet que baixen les pressions i que tinguem una xarxa molt més eficient”, puntualitzava Fernández.


Finalment, l'alcalde ha declarat que esta obra
“s'ha fet com a mi m'agrada que es facen les coses, és a dir, bé. Sense afectar la gent. Hem hagut de reduir la pressió en certs moments en algun centre educatiu o en alguna zona, però no s'ha tallat l'aigua en cap moment. Crec que açò és important i demostra la capacitat que tenim de fer front a una gestió tan important com és la de l'aigua. Continuarem amb totes aquestes inversions i esperem que cada vegada la gestió siga millor i puga repercutir també en la taxa que, en el futur, hauria d'anar a menys.