Ajuntament, Ministeri i Conselleria analitzen les obres d’emergència del Castell de Sagunt

Les actuacions que s’estan duent a terme en l’entorn del Castell suposen la recuperació de zones degradades i en perill d’enfonsament, així com les tasques per a millorar la seguretat en les visites al conjunt històric
Imagen 1Imagen 2

Tècnics de Patrimoni de la Conselleria de Cultura i del Ministeri corresponent visitaren ahir, junt al regidor de Patrimoni Històric de Sagunt, Pablo Abelleira, i a tècnics de l’Ajuntament, las obres d’actuació d’emergència que s’estan realitzant en l’entorn del Castell. Estes actuacions, inversió de les quals ascendeix a vora un milió d’euros, corresponen majoritàriament a la recuperació de llenços de la part posterior del museu epigràfic, però també a la porta d’Almenara i als accessos als calabossos i a una part de la ciutadella.Abelleira ha destacat la predisposició per part dels tècnics del Ministeri de Cultura per cooperar amb la Conselleria i l’Ajuntament de Sagunt, les altres dues parts implicades, que se basa en l’experiència de les obres que es dugueren a terme l’any passat. També ha manifestat la seua satisfacció per la visita dels tècnics del Ministeri i de la Conselleria ja que és la primera vegada que ocorre, i pel fet que les tres administracions s’hagen posat d’acord per a escometre allò que ell ha nomenat “la tasca pendent més important que té una ciutat tan històrica com la nostra”. A més ha assenyalat que la temporalitat d’estes obres “serà de deu mesos i que no suposarà problemes arqueològics”.
 

En considerar-se unes actuacions d’emergència pel perill a la degradació i inclús a l’enfonsament d’allò que és patrimoni històric, es permet començar les obres sense la necessitat de passar el tràmit administratiu que deuria passar qualsevol altra obra.
 
També s’actuarà en aspectes relacionats amb la seguretat ja que es limitaran aquelles zones que se consideren perilloses per als visitants. En paraules del regidor, “s’ha arribat també a un consens per a revisar les tanques i totes les propostes al respecte que es facen al Ministeri seran consensuades pels tècnics tant de la Conselleria com de l’Ajuntament de Sagunt”.