Al voltant de 1.500 persones van assistir al cicle de conferències “Sagunt Patrimoni de la Humanitat: Converses a la Via del Pórtic”

L'alcalde fa balanç del cicle de conferències i destaca que: “Hem d'estar tots units, sense excepció, pel nostre Patrimoni. Els pobles que no somien, no tenen futur”
Imagen 1Imagen 2
 
Al voltant d'1.500 persones han assistit, durant aquest mes, a la Via del Pórtic al cicle de conferències “Sagunt Patrimoni de la Humanitat: Converses a la Via del Pórtic” organitzat l'Ajuntament de Sagunt. Es tracta d'una iniciativa en la qual han participat destacades personalitats del món de la literatura, l'arqueologia, la cultura i la universitat, a més de col·lectius locals relacionats amb el patrimoni, amb la finalitat d'iniciar el procés perquè Sagunt present una candidatura davant la UNESCO per a ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat. Tal com explica l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández: “considerem que la millor manera d'iniciar el procés era estimular la reflexió amb un cicle de conferències que van abraçar diferents aspectes relacionats amb el patrimoni històric i cultural”.
 
En aquest cicle han participat destacades personalitats del món de la universitat, de la literatura i de la gestió cultural. Per a nosaltres ha sigut un honor poder gaudir de la saviesa de persones com l’escriptor Santiago Posteguillo, Magí Seritjol, Carmen Aranegui, Pere Pau Ripollés, Jesús Huguet, Antonio Ariño i el nostre investigador incansable Manuel Civera. I, per descomptat, haver comptat amb la gran implicació dels col·lectius pel patrimoni locals, de tots sense excepció, afirma l'alcalde de Sagunt.


Sens dubte, les conferències han sigut un èxit de participació i implicació ciutadana. S'han posat sobre la taula moltes idees i els ciutadans han tingut una participació activa en les converses. Davant açò l'alcalde de Sagunt ha destacat que: Ja hem començat a caminar. Vull ressaltar també el suport de dos institucions essencials en el procés que iniciem: la Universitat de València i el Consell Valencià de Cultura”.

El passat 10 de febrer va ser un dia històric per a la ciutat, ja que Sagunt va donar el primer pas amb la declaració, per unanimitat per part de les Corts Valencianes, de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització. Els diputats valencians de tots els partits polítics es van posar en peus a l'hemicicle de les Corts i aplaudint els representants de la ciutat per la bona nova. Respecte a aquest fet tan important, Quico Fernández, ha assenyalat: Mai no havíem tingut un reconeixement tan important i tan unànime. Reconeixement que vam celebrar amb una recreació històrica al Teatre Romà que va ser un gran èxit de públic. Moltes gràcies de nou a totes les associacions i col·lectius que han participat i s’han implicat en el procés. La societat civil ha de ser, necessàriament, la protagonista de tot el procés. Un procés que ha de ser capaç d’unir institucions i societat civil i generar un sentiment d’estima i respecte a la ciutat a través del coneixement del seu patrimoni”. A més, l'alcalde considera que únicament des de la participació es pot construir el futur de la ciutat: “Hem d'estar tots units, sense excepció, pel nostre Patrimoni. Els pobles que no somien, no tenen futur”.