Alternatura celebra el Dia Internacional de la Muntanya amb una completa activitat al poble d'Almedíjar

Es realitzaran diverses activitats i dues excursions de diferents nivells aptes per a tots els públics. Es finalitzarà la jornada amb un dinar de germanor

Des del projecte Alternatura del departament d'Activitat física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt, conjuntament amb els clubs i centres excursionistes de la comarca del Camp de Morvedre, es durà a terme l'activitat ‘Pongamos la sostenibilidad en el corazón del turismo de montaña’ amb la finalitat de celebrar el Dia Internacional de la Muntanya.

El lloc triat per a celebrar este dia serà el parc natural Serra d’Espadà, concretament en la població d’Almedijar. Es realitzaran diverses activitats i dues excursions de diferents nivells aptes per a tots els públics, finalitzant el dia amb un dinar de germanor. La jornada es realitzarà conjuntament amb l'Alberg La Surera.

Les inscripcions estaran obertes a partir d'esta nit a través de la plataforma d'inscripció en línia de l'ajuntament: https://aytosagunto.apuntate.online/pio/

El Dia Internacional de les Muntanyes 2021 (DIM), organitzat per les Nacions Unides i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) se celebra tots els anys el dia 11 de desembre. En esta ocasió, el tema suggerit per a enguany serà: El turisme sostenible a les muntanyes. El turisme a les muntanyes atrau del 15 al 20% del turisme mundial. No obstant això, el turisme és un dels sectors que més s'ha vist afectat per la pandèmia ocasionada per la Covid-19.

L'activitat durarà tot el dia i comptarà amb diverses parades. L'eixida tindrà lloc a les 8.00 hores des del Pavelló José Veral. L'arribada a Almedijar està prevista per a les 9 hores. Seguidament es realitzarà l'excursió al Cerro Gordo (nivell moderat), hi haurà una parada en l'Alberg La Surera i després es realitzarà la ruta del Barranco de Almanzor (nivell fàcil). Sobre les 13.30 h. es visitarà la formatgeria Los Corrales i sobre les 14.30 hores tindrà lloc el dinar de germanor. En finalitzar el menjar, l'autobús tornarà a Sagunt sobre les 17 hores.

Els col·laboradors que fan possible esta activitat són el Club Rotipet Canet, el Club Sargantana Sagunt, el Club Trail Sagunt, el Centre Excursionista Morvedre i l'Ajuntament de Sagunt a través del seu projecte Alternatura.

El projecte d’Alternatura està emmarcat dins de l'Àrea d'Activitat Física i Salut, del departament d'Activitat Física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt, i té com a objectiu promocionar la pràctica esportiva de muntanya i facilitar l'accés de la ciutadania a esta mena d'activitats. La programació es dividix en dues temporades: tardor/hivern i primavera/estiu. Per a rebre informació detallada de totes les eixides, activitats i excursions d’Alternatura es pot enviar un correu a la següent adreça: alternatura@aytosagunto.es