Alumnes de diversos col·legis de Port de Sagunt van gaudir dels concerts didàctics de Pablo Nahual

Les actuacions van tenir lloc el passat 30 de novembre en la Casa de la Cultura de Port de Sagunt amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt
Imagen 1
 
 
Alumnes dels col·legis Victoria i Joaquín Rodrigo, María Inmaculada i San Pedro de Port de Sagunt van tenir ocasió d'assistir el passat 30 de novembre a uns concerts didàctics de la mà de l'artista Pablo Nahual.

Xiquets i xiquetes de preescolar i primària van gaudir d'una classe musical diferent, comptant a més amb l'actuació d'alumnes majors de primària, els qui van acompanyar a l'artista interpretant una melodia amb flauta dolça, guanyant-se així els aplaudiments dels seus companys.

A través de l'ús de diversos instruments ètnics portats de comunitats indígenes d'Amèrica Llatina, considerats fins i tot peces de museu per la dificultat que representa el trobar-los, els alumnes assistents van conèixer i van escoltar la sonoritat d'aquestes eines musicals de l'home prehispànic, comprenent així l'origen dels instruments actuals i la universalitat de l'expressió artística en qualsevol època de la història de la humanitat.

Aquests concerts didàctics es presenten dins del projecte d'innovació educativa de reconeguda importància per la Unió Europea i la Consellería d'Educació, en el qual la música s'usa com a eina per a prevenir i combatre el fracàs escolar.

L'encarregat d'aquests concerts, Pablo Nahual, és un músic argentí, folklorista i investigador de la cultura andina. La seua trajectòria professional i musical es basa en més de 30 anys d'experiència en els escenaris, tant per a públic infantil com a adult. D'una forma amena, didàctica i musical, transmet al públic tot el coneixement recopilat durant anys, fent que els assistents amplien els horitzons de la imaginació, el saber i sobretot la sensibilitat musical.