Aquest matí s'ha presentat el Sistema Integral de Qualitat Turística del municipi a nous participants

Comença una nova etapa de formació del SICTED per a obtenir i mantenir els distintius i diplomes que acrediten la qualitat dels serveis turístics
 
El Centre Cívic Antic Sanatori de Port de Sagunt ha acollit aquest matí la jornada de llançament d'una nova fase del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED). És el segon any que està implantat aquest projecte en la ciutat amb l'objectiu de beneficiar als turistes, que gaudiran d'una major qualitat en els serveis, i també als diferents establiments del municipi. A partir d'avui fins al 8 de maig, poden adherir-se totes les empreses o associacions interessades a obtenir la formació i el distintiu del SICTED. cal destacar que es tracta d'un projecte plenament consolidat a la Comunitat Valenciana del que ja formen part altres destinacions com Alacant, València, Elx, Benidorm, Peníscola o Morella.

El “Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions” (*SICTED) ho desenvolupa la Agència Valenciana del Turisme de la Generalitat Valenciana en col·laboració amb Turespaña i la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt amb l'objectiu d'obtenir un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d'una mateixa localitat i certificar-ho mitjançant un distintiu de reconeixement.

El regidor delegat de Turisme, Ximo Català ha explicat que “des de la delegació de Turisme portem anys treballant en accions com aquesta que aposten pel foment del turisme amb l'objectiu d'adquirir cultura de turisme. Som una ciutat amb molta cultura industrial, cultura agrícola, però mai hem sigut una ciutat el pilar principal de la qual siga el turisme i creiem que amb tot el treball que estem realitzant estem arribant a obtenir aqueixa cultura de turisme, com per exemple amb el SICTED, les certificacions en les nostres platges, la APP turística i a més ahir aprovem els membres del Consell Assessor de Turisme, un òrgan molt important perquè el sector privat tinga veu i vot en l'Ajuntament de Sagunt”. Català ha afegit que “totes aquestes estratègies de treball elaborades des de la delegació de Turisme han donat com resultat un augment del turisme que ha batut record en l'estiu 2014, així com en la Setmana Santa d'enguany, i és previsible que el 2015 es convertisca en el millor any turísticament parlant tant en platges com en resta de visites als nostres monuments”.
 

Alguns dels beneficis que té el SICTED per a la destinació i el sector turístic són l'increment de la satisfacció del turista i el ciutadà; la millora del posicionament de la destinació; l'augment de la percepció de fiabilitat de l'oferta; el foment de la implicació dels sectors en els objectius de la destinació; la millora en la coordinació de l'oferta turística i el sector públic.

D'altra banda, els avantatges per a l'empresa o l'entitat són l'impuls de la gestió de la qualitat de l'establiment; la distribució d'una guia d'aplicació de bones pràctiques; l'intercanvi d'experiències amb altres empresaris i l'augment de la percepció de fiabilitat per part del client gràcies al reconeixement atorgat.

Les empreses que van completar la formació en 2014 i van rebre el distintiu del SICTED van ser: Hotel NH Port de Sagunt; Hotel Vent de Mar; Càmping Malvarrosa, Asador Plaza Espanya, 101 bocaditos, Espai Gaeta, Gelateria El Passeig, Gelateria Veneta, Telepizza, Vull Cultura, Forn Alt nº2, Via del Portic i Domus dels Peixos, Platja Port de Sagunt, Tourist Info Port de Sagunt, Tourist Info Sagunt. Aquestes empreses i serveis seguiran treballant per a mantenir el distintiu de qualitat turística.