Arriba el projecte didàctic “Les mil i una nits” per als escolars de Sagunt

La jornada tindrà lloc el 27 de maig, en el Casal Jove, de 18 a 20.30 hores
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt presenta Les mil i una nits, un projecte didàctic que s'emmarca dins del festival internacional de percussió Percumon. Es tracta d'una jornada dedicada als escolars del municipi, que tindrà lloc dissabte que ve 27 de maig, de 18 a 20.30 hores, en el Casal Jove.

El projecte va destinat als alumnes de Primària i ESO, a més dels seus familiars, i engloba diferents activitats. D'una banda, es podrà gaudir d'una exposició que recull més de 25 edicions de llibres, contes encunyats, cromos, etc, alguns dels quals amb més de 100 anys d'antiguitat. D'altra banda, es realitzarà un taller en el qual s'explicaran històries d'Orient, amenitzades amb música en directe i diferents objectes procedents de països llunyans. Este taller pretén acostar les històries màquiques de Les mil i una nits als xiquets per a treballar en diferents aspectes, com són l'oralitat i la capacitat d'escoltar a través de les històries, així com el coneixement de noves cultures a través d'un repàs a la història dels països veïns.

També es podrà gaudir d'un espectacle de dansa oriental, així com de la projecció de la pel·lícula Les aventures del Príncep Achmed, amb música en directe. Totes les activitats programades són de lliure accés, i pretenen adaptar els continguts de les històries narrades a les diferents capacitats i necessitats curriculars de l'alumnat. Amb açò, i a través de la interacció amb històries i objectes de diferents cultures, l'objectiu és recuperar l'emoció d’allò més original, a voltes oblidada en el nou context i entorn virtual.