Camí de Nora estrena 'Servidora' este diumenge en el Mario Monreal

Esta representació teatral de la companyia saguntina forma part de les programacions del 9 d'Octubre i de tardor de la delegació de Cultura

El diumenge 1 d'octubre s'estrenarà l'obra teatral Servidora en el Centre Cultural Mario Monreal, que forma part de les programacions del 9 d'Octubre i de tardor de la delegació de Cultura. La companyia local Camí de Nora ha produït esta obra, l'autora de la qual és Irene Ferrer. Està interpretada per l'autora del text Irene Ferrer i Noemí del Moral.

Segons la directora de l'obra, María Jesús Suárez, este text se centra en les cures cap a altres persones, que generalment recauen en les dones: són escenes curtes, retalls de vides que recullen conflictes familiars, etc. Suárez ha volgut destacar que les dues actrius han sigut alumnes de l'Escola Municipal de Teatre, que s'ha convertit en un bressol d'artistes.

L'obra visibilitza, segons la sinopsi, la vida de dones que van nàixer assumint que els corresponia el lloc que ocupen, dones en les quals recauen les cures de familiars com a xiquets o persones majors. Servidor compte la sensació que tenen estes dones, d'estar per i per a tot; una crida dels qui estan cansades, fartes de continuar carregant amb el mateix dia rere dia, any rere any. L'objectiu de l'obra és visibilitzar les realitats d'estes dones, perquè pot evocar al canvi, si la societat ho permet, sense esperar que la gota satisfaça el got.

La regidora de Cultura, Ana María Quesada ha declarat que esta obra «segur que ens farà reflexionar molt sobre la situació en general de les dones en la nostra societat, i sobre algunes dones en particular que encara no aconseguixen ser lliures plenament».

Esta representació és de gènere dramàtic i en castellà. És apta per a tots els públics, té un preu de nou euros i una duració de huitanta minuts. L'obra començarà a les 19 hores.