Cinc representants del Consell Municipal d'Infància de Sagunt assisteixen al Fòrum de Treball de Consells d'Infància de la Comunitat Valenciana

L'acte va tindre lloc en l'Alberg juvenil Mar i Vent de Piles
Els representants del Consell Municipal d'Infància de Sagunt amb Mónica Oltra.
 
El passat dissabte cinc representants del Consell Municipal d'Infància de Sagunt van assistir al Fòrum de Treball de Consells d'Infància de la Comunitat Valenciana celebrat en l'Alberg juvenil Mar i Vent de Piles (Oliva).

El motiu d'este Fòrum, en el qual van participar 60 xiquets i xiquetes, va ser per a posar en comú les propostes treballades pels diferents Consells Municipals d'Infància de la Comunitat Valenciana sobre la nova llei d'infància i adolescència que s'està elaborant a la Comunitat Valenciana i, on els nostres menors han tingut l'oportunitat d'aportar les seues propostes.

Esta jornada, en la qual combinen activitats lúdiques i d'esplai, amb espais de treball i intercanvi d'idees, continua amb el procés participatiu que es va iniciar amb el procés de consulta a través de la web de la Conselleria, en el qual 44 de les 79 aportacions que es van fer procedien de xiquets i xiquetes que, per primera vegada, eren cridats a ser part de l'elaboració d'una norma. Com a resultat de la participació, una part de les propostes que les xiquetes, xiquets i adolescents van fer en eixa primera fase guardaven relació amb la protecció davant de la violència (11,5%), encara que, en el cas dels participants infantils, la principal preocupació en este àmbit és l'assetjament.No obstant açò, la major part de les seues aportacions es refereixen al dret de xiquetes i xiquets a ser escoltats i al fet que la seua opinió es prenga seriosament  i siga tinguda en compte (37%), i, en menor mesura, al seu dret a rebre informació (15%). En esta última qüestió destaca la necessitat de disposar de versions amigables de la legislació sobre infància que els permeta conèixer i comprendre millor els seus drets.

La vicepresidenta del Consell i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va participar de vesprada en este fòrum i va destacar l'alt grau d'implicació dels xiquets en l'elaboració d'esta norma.

Els consells municipals que van assistir a este fòrum, juntament amb el de Sagunt, va ser el CMI Vila-real, el CMI Vall d'Uixó, El CMI Gata de Gorgos, el CMI Teulada, el CMI Xàbia, el CMI Torrent, el CMI Mislata, el CMI Quart de Poblet i el CMI Alaquàs.