Clausurada la temporada d’Alternatura a l'Escola al Grau Vell

En la jornada han participat quasi 200 persones, que s'han dividit en grups i han realitzat diverses activitats

Este matí s'ha clausurat el programa Alternatura a l'Escola, que està dirigit a l'alumnat de cinqué i sisé curs d'Educació Primària de tots els col·legis de Sagunt i del Port de Sagunt, en el qual a l'hora es treballa la inclusió. L'acte ha tingut lloc al Grau Vell i han participat la cooperativa Socoltie, el Centre d'Educació Especial Albanta, el CEIP Baladre, l'Aula Oberta de l'IES María Moliner i l'Aula CIL del CEIP Maestro Tarrazona.

En la jornada han participat quasi 200 persones, que s'han dividit en grups i han realitzat activitats. El CEIP Baladre ha anat d'excursió amb bicicleta per la marjal dels Moros, amb un policia local i un educador ambiental, que els han ensenyat sobre els ocells migradors i residents de la zona. Els altres grups han realitzat activitats com una visita guiada de la mà d'un guia del departament de Turisme, amb el qual han vist la torre de guaita, els magatzems i el port romà antic, i jocs a l'aire lliure, entre altres. Tots els grups han participat en totes les activitats i la finalitat d'esta jornada ha sigut que l'alumnat dels diferents centres es relacione entre sí, realitze activitat física i conega l'entorn del Grau Vell.

Alternatura a l'Escola ha treballat en diversos enclavaments: el Grau Vell de Sagunt, Almedíxer, Eslida i Aín. En tots estos enclavaments es treballa la inclusió amb l'alumnat i es treballa sobretot l'activitat física, al que se li suma també amb un educador ambiental amb el qual es treballa l'ornitologia (les aus) i els parcs naturals, entre altres aspectes.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d'Activitat Física Salut i Esports, Javier Timón; i la regidora de Serveis Socials, Nuria Carbó, han assistit a l'acte de clausura.

     

El regidor d'Activitat Física Salut i Esports, Javier Timón, ha manifestat que hui clausuren «de manera satisfactòria» el programa d'esta temporada d’Alternatura a l'escola: «M'agradaria agrair a tots els participants i a totes les persones que han col·laborat, especial menció mereix el CEE Albanta que fa d'esta iniciativa una activitat inclusiva». El regidor de l'Ajuntament de Sagunt també ha mostrat el seu agraïment al departament de Turisme i a l'àrea de Medi Ambient pel «suport» en la visita guiada pel patrimoni històric i cultural del Grau Vell i en la visita guiada pel «magnífic entorn natural» del municipi. Finalment, Javier Timón ha desitjat que la temporada d'Alternatura a l'escola haja sigut del grat de tots els col·legis participants «que són la totalitat dels centres escolars de la ciutat».

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que Alternatura pretén acostar els seus participants al món natural: «És un programa que ha anat creixent i ho a fet també incloent l'àmbit educatiu i les persones amb necessitats especials». Així que en esta jornada de clausura d'Alternatura a l'Escola els centres educatius i d'educació especial són els qui tenen «el protagonisme». Finalment, l'alcalde de Sagunt també ha declarat: «Vam demostrar així que este Ajuntament, evidentment, aposta per eixes activitats que són d'alguna forma exercici i salut i que també incorporen derivades com el medi ambient i la inclusió, aconseguint que estos programes tinguen el major impacte positiu en la societat».

La regidora de Serveis Socials, Nuria Carbó, ha expressat: «Hem gaudit de la clausura d'Alternatura a l'Escola, projecte meravellós d'activitat física, turisme, medi ambient, educació i inclusió, que posa de manifest l'interés de l'equip de govern a treballar per tots eixos àmbits, i molt especialment i sobretot, la inclusió».