Comença el compte arrere per a l’Splash Sagunt. Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana

Durant l'acte de presentació, des de la Conselleria de Cultura van mostrar el seu suport a Sagunt com a eix vertebrador del còmic de la Comunitat Valenciana
Imagen 1Imagen 2
La quarta edició de l’Splash Sagunt. Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana es va presentar ahir dimecres 1 de febrer en el Col·legi Major Rector Peset de València. A l'acte van assistir nombrosos aficionats i l'organització al complet, amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro; el Secretari Autonòmic de la Conselleria de Cultura, Albert Girona; i el president de la APIV (Associació Professional d'Il·lustradors de València), Miguel Ángel Giner.
 
Sampedro va iniciar la seua intervenció donant les gràcies a la Conselleria de Cultura pel suport que des del primer moment van donar a la proposta de l’Splash “per a aconseguir que el nostre xicotet festival es fera una mica més gran”. Sobre el salt de l’Splash Sagunt com a Festival de la Comunitat Valenciana va dir que, una vegada consolidats, “la nostra aposta enguany ha sigut llançar-nos per a millorar el que sabem que és un festival modest però proper i assentat que té voluntat de créixer i d'anar a més”.
 
Per la seua banda, Fernández va voler reivindicar el paper de Sagunt com a ciutat destacada de la Comunitat i en la qual consideren important marcar una projecció cultural tant per al gaudi com per al profit econòmic. “Sagunt és un referent en patrimoni i cultura, també des de fa diverses legislatures, no solament la nostra, en les seues polítiques de joventut i en aqueix terreny l’Splash és una peça important”.
 

 
Albert Girona va formalitzar el seu suport a Sagunt, com a eix vertebrador del còmic a la Comunitat Valenciana, reconeixent al mateix temps que la Conselleria de Cultura es manté oberta a recolzar també altres propostes culturals en eixe camp. Sobre el suport que la Generalitat Valenciana ofereix l’Splash ,el Secretari Autonòmic va destacar que “en les noves polítiques de la Conselleria està territorialitzar la cultura; no solament succeeixen coses en les tres capitals, les propostes culturals es reparteixen per les comarques i per totes les províncies, nosaltres tenim el deure recolzar-les”. En 2018, va concloure, “es farà un pas més endavant, definitiu, que la Conselleria recolza perquè l'Splash siga el festival de referència en un lloc emblemàtic com és La Nau”. Respecte als problemes entorn de l'ús de l'espai, propietat del Ministeri, va informar que la Conselleria està treballant per aconseguir la seua cessió ja que “ho consideren un espai bàsic del nostre patrimoni industrial i a reactivar com a gran contenidor cultural”.
 
Per a concloure la presentació de l’Splash Sagunt 2017, Miguel Ángel Giner, president de l’APIV, va destacar que es tracta de “un festival en el qual els autors es troben molt a gust, es corre la veu i ells són els que acaben donant-li entitat a un certamen”.
 
En la segona part de l'acte el gran Sento Llobell, al costat d'Elena Uriel, van presentar la novel·la gràfica Dr. Uriel, l'integral publicat per Astiberri que arreplega les memòries de la Guerra Civil del metge Pablo Uriel, sogre i pare de cadascun. Es van mostrar contents d'acabar amb esta sèrie de llibres en la qual han treballat més de quatre anys i que a més del component històric, de preservar la memòria, hi ha un important component familiar. Llobell, un dels grans noms del còmic valencià, va celebrar l'embranzida amb el qual any a any s'ha anat consolidant l’Splash, “un festival molt cuidat, amb cartells que són obra sempre d'il·lustradores i com a exemple del que és créixer a poc a poc, com ha de ser apostant més pel cultural que pel comercial”.
 

 
L’Splash se celebrarà el segon cap de setmana de febrer, els dies 10, 11 i 12, en el Casal Jove del Port de Sagunt. La nova web ja està operativa i en ella es poden veure la programació i tots els continguts: www.splashsagunt.es