L'alcalde, Sergio Muniesa, amb la regidora de Comerç, Concha Peláez, el regidor d'Activitats, Paco Villar, i el professor Francisco Sances
Hui comença la segona part del curs “Facturació electrònica” que ha organitzat la delegació de Comerç de l'Ajuntament de Sagunt, a través de l'Agència per al Foment d'Iniciatives Comercials (AFIC) per als comerciants del municipi. El curs, que va començar el passat 27 d'abril amb una primera part dirigida a persones que necessitaven adquirir coneixements bàsics sobre ofimàtica, és una de les accions formatives que porta realitzant l'Equip de Govern per a la modernització del sector comercial.
L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, ha assistit a l'inici d'aquesta segona part i ha explicat que “amb aquest curs vam demostrar, una vegada més, el suport al xicotet i mig comerç local i entenem que és un pas més per a la seua modernització”.
Muniesa ha afegit que “amb aquesta acció formativa volem facilitar als comerciants del municipi les gestions amb les administracions, i que puguen mantenir relacions econòmiques amb l'ajuntament. Molts de vosaltres sou proveïdors de l'ajuntament i l'ajuntament ara ja té obligació de rebre eixes factures per via electrònica, com i-factures, i el que no vull és que cap proveïdor, ni cap xicotet i mig comerç de la nostra ciutat deixe de treballar amb l'ajuntament precisament perquè no sap tramitar una factura electrònica i el que volem evidentment és facilitar eixe tràmit”.
En total hi ha inscrites 45 persones, desglossades en 15 participants que ja han superat el primer nivell i 30 que comencen hui amb el segon nivell, totes elles titulars de negocis del nostre municipi. Aquesta dada reflecteix un gran acolliment i interès per part dels comerciants del municipi de Sagunt, segons destaquen des de l’AFIC.
El curs, que s'imparteix en el Centre Cívic Antic Sanatori de Port de Sagunt, té una durada prevista de 14 a 20 hores, i és impartit per Francisco Sances, consultor d'empresa i expert en desenvolupament empresarial.
Aquesta acció formativa és important a causa de l'obligació de la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d'impuls de la factura electrònica i de creació de registre comptable de factures en el sector públic, que ha imposat als proveïdors i per tant als comerciants de la nostra ciutat, haver d'expedir de forma electrònica les factures a les administracions públiques pels béns i serveis que aquestes els contracten.
Els continguts del curs, són tots aquells aspectes essencials relacionats amb la facturació electrònica: forma de crear una factura electrònica per a les administracions públiques (programa informàtic gratuït que ofereix el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme www.face.gob.es ), requisits específics de les factures electròniques, signatura electrònica, emissió de les factures, obligacions i formes de pagament.
L'Equip de govern està desenvolupant una nova etapa de suport a la modernització del sector comercial que passa per la formació dels propis comerciants, tant per a donar a conèixer noves tècniques de venda, com en aquest cas, utilització de noves tecnologies. En concret s'han impartit des de la delegació de Comerç un total de 9 cursos i s'ha donat formació a 335 comerciants del municipi, segons han indicat des de la delegació.