Comencen les sessions d'acció formativa de l'àrea d'Igualtat destinades a personal de l'Ajuntament

La primera sessió es va dur a terme el 8 de febrer i va versar sobre igualtat i transversalitat de gènere i la seua aplicació pràctica en l'administració local

L'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt ha promogut unes sessions formatives dirigides als regidors i regidores i al personal assessor de l'Ajuntament. Les sessions, que es desenvolupen en línia, tenen com a objectiu donar a conéixer l'enfocament de la transversalitat de gènere en les polítiques municipals i facilitar l'avanç real de Sagunt com a municipi igualitari. La primera sessió es va dur a terme dijous passat 8 de febrer i va tractar sobre la igualtat i transversalitat de gènere i la seua aplicació pràctica en l'administració local. Les sessions restants es duran a terme els dies 15, 22 i 29 de febrer de 17.30 a 20 hores.

L'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, assegura que «quan parlem d'igualtat, tots i totes hem d'aprendre». «Persones que estan decidint respecte als diferents programes que porta avant l'Ajuntament de Sagunt o que fan les seues propostes als plens és imprescindible que incorporen eixa perspectiva de gènere per a poder continuar avançant», ha afirmat Moreno. Estos cursos, assevera Darío Moreno, servixen per a «continuar replantejant-nos aquelles activitats que fem, si podem millorar-les i si amb elles podem construir una millor societat».

Un altre dels objectius d'estes sessions formatives és conscienciar de la importància que té l'acció administrativa municipal a l'hora d'impulsar la igualtat i la lluita contra la violència de gènere. A més, es pretén analitzar diferents formes d'actuació de les administracions públiques en el camp de la igualtat de gènere, ressaltant la importància d'incloure el principi d'igualtat de gènere en l'actuació administrativa de manera transversal, així com contribuir al coneixement i impuls dels principals instruments de planificació usats per a vertebrar les polítiques públiques d'igualtat en l'administració local.

La conscienciació, sensibilització i dotació de coneixements bàsics en matèria d'igualtat, així com la prevenció de la violència de gènere, representen el leitmotiv de l'acció formativa que s'està realitzant.

La docència del curs és a càrrec de Paula Mª Ríos Curbeira, experta en disseny i implementació de plans d'igualtat entre dones i hòmens i en l'elaboració de materials i impartició de formació sobre polítiques públiques i igualtat.