Conclou amb èxit de participació el ‘Programa d’aproximació a l’economia i l’emprenedoria’

Durant 14 sessions, el departament de Promoció Econòmica i Industrial informà als estudiants dels centres formatius sobre educació financera i emprenedoria

Este dimecres es va tancar el cicle de jornades formatives que han configurat la primera edició del ‘Programa d'aproximació a l'economia i l'emprenedoria’, una iniciativa, promoguda pel departament de Promoció Econòmica i Industrial, per a millorar l'educació financera i incentivar l'esperit emprenedor entre la població estudiantil.

En total, s'han realitzat 14 sessions de treball en quatre centres educatius del municipi amb estudiants d'ESO i Batxiller on s'han abordat qüestions d'interés general com la seguretat financera, els tipus de targetes i comptes bancaris, així com s'han donat consells perquè els jóvens estudiants puguen fer un ús responsable de les seues economies personals.

María José Carrera, edil de Promoció Econòmica, ha destacat «el notable interés que ha despertat aquesta iniciativa i que ha motivat que alguns centres volgueren que anàrem diversos dies per a informar un major nombre de grups”. En la seua opinió «aquestes actuacions demostren la creixent inquietud que té la població més jove en aspectes que els ajuden a gestionar les seues economies, conéixer els riscos de les estafes digitals i, en general, a saber interactuar en un món on les relacions econòmiques estan canviant acceleradament».

Uns altres dels aspectes tractats durant este programa va ser l'emprenedoria i com es poden fer realitat senzilles idees i convertir-se en empreses rendibles sense importar l'edat o el capital de la persona emprenedora.

«Un dels objectius que ens marcàrem amb aquest programa era aproximar la realitat de la persona emprenedora als més joves. Volíem bandejar mites i fer-los veure el bonic i gratificant que és fer realitat la teua idea de negoci», ha assenyalat María José Carrera. La regidora, a més, ha indicat que estes actuacions es repetiran en el temps «perquè ens aproximen a la gent, fan visible el treball del departament i els dona a conéixer les possibilitats que podem oferir-los».

El departament de Promoció Econòmica, situat en l'edifici de la Gerència (av. 9 d’Octubre, 7), atén diàriament persones que busquen orientació i formació laboral, a més d'acompanyar en el procés d'emprenedoria i informar de les ajudes existents per a crear noves empreses. Si desitgeu contactar amb el departament podeu fer-ho a través del seu correu ( promocioeconomica@aytosagunto.es ), el telèfon 96.265.58.86 o les xarxes socials del propi departament.