Continua el cicle de música antiga «MusAS» amb “Harmonia del Parnàs” el 27 de maig

El cicle de música musAS es va iniciar amb les cultures de religió monoteista les quals han deixat una important empremta en la història i el patrimoni a Sagunt


Continua el cicle de Música Antiga Sagunt “MusAS” el qual s’integra dins de la programació de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt. Cal recordar que el dissabte passat va ser el primer concert, on el grup Música Ficta, referent en la recuperació i edició de repertori de música antiga, va inaugurar el Cicle MusAS amb el programa «Músicas Viajeras». Sota la direcció de Raúl Mallavibarrena i amb la soprano Rocío de Frutos com a solista, van oferir un concert comentat sobre la música de les Tres Cultures, amb especial atenció a la música sefardita. En este sentit, el regidor de Cultura José Manuel Tarazona ha declarat que «va ser un recorregut per les diverses peces sefardites recuperades de distints llocs del Mediterrani, complementades amb altres músiques de les cultures cristiana i musulmana com a testimoni dels àmbits en què els jueus espanyols van haver d’integrar-se després de la seua expulsió en 1492».

Per altra banda, el regidor de Cultura ha assegurat que «varen assistir moltes persones tant a la visita guiada pel barri jueu com al concert sefardí a l'Ermita de la Sang. Açò és gràcies al treball constant, tant per part de l'Ajuntament de Sagunt com per assessors com Antoni Gómez Giménez per a la candidatura a la UNESCO. Voldria agrair també a la Majoralia de la Puríssima Sang de Sagunt per obrir les portes de l'ermita i acompanyar-nos. Vos esperem a tots el pròxim cap de setmana a Sagunt».




Este festival de música antiga acollirà l'estrena de dues obres de Pere Rabassa. La primera de les quals será el pròxim dissabte 27 de maig a les 20 hores, quan tindrà lloc el concert “Harmonia del Parnàs” al Centre Cultural Mario Monreal amb un preu d’entrada de 7 euros i una durada de 90 minuts. Esta obra interpreta peces anteriors al 1800 amb instruments i criteris històrics. El seu repertori, triat a partir de la investigació musicològica de fonts musicals i documentals d’arxius i biblioteques de tot el món, arreplega diferents gèneres i autors hispànics dels segles XV al XVIII, sent les seues interpretacions el resultat d’un estudiat exercici d’equilibri entre la musicologia i la creativitat musical. L'obra recupera dues peces pertanyents a una nadala i un miserere de qui va ser mestre de capella de la catedral de València, i un dels referents més rellevants del Barroc espanyol, de la mort del qual es commemora el 250 aniversari.
 
Per altra banda, el diumenge 28 de maig a les 20 hores tindrà lloc el concert  “l’Arcàdia” a l’església del Salvador, un concert de música religiosa de Claudio Monteverdi que commemora el 450 aniversari del naixement del compositor venecià. En este cas l’entrada serà gratuïta i la durada serà de 80 minuts. Sota la direcció de Francesc Gamón, l’Arcàdia és utopia, és a dir, un lloc on l’home es delecta en l’art i la música, i conviu amb la naturalesa en equilibri. La nostra utopia és caminar a la cerca de l’Arcàdia a través de la música. Units per l'interès en l’estudi i la interpretació de la música anterior a 1800 amb instruments i criteris històrics i actuals, naix en 2013 esta agrupació fundada per Francesc Gamón, Aurora Peña, Fernando Pascual i Pere Joan Carrascosa.