Continua l'alerta groga per pluges i l'alerta taronja en el litoral

Els dispositius de seguretat de la presa de l’Algar es van obrir després de superar el límit de cabal i existir risc
Imagen 1Imagen 2

El litoral nord de València contínua en alerta per les pluges. L'Agència Estatal de Meteorologia situa a gran part de la Comunitat Valenciana en alerta roja, però en el cas de la zona nord de la província de València existeix risc important en el litoral amb vent nord de força 7 amb ones de fins a 3 metres d'altura.

En el cas de Sagunt, durant el cap de setmana, s'han extremat les precaucions restringint els accessos al riu mitjançant la col·locació de bolardos o tanques, la retirada de vehicles estacionats i la comunicació per part de l'Ajuntament. 
El balanç de les pluges, a dia d'avui, no ha sigut desfavorable a l'excés. En el cas dels centres educatius, “estan funcionant amb absoluta normalitat, tant els de el nucli del Port, com a Sagunt”, assegura el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona. Hi ha hagut casos particulars com el del col·legi María Yocasta, que ha patit “algunes filtracions d'aigua en els passadissos” o en el Villar Palasí on el pati “s'ha omplert d'aigua i posarem unes bombes per a buidar-ho”, afirma el regidor. 
 

En la plaça del Cronista Chabret de Sagunt s'ha procedit aquest matí a la retirada d'un arbre caigut a causa del fort vent. A més, en la pujada al Castell de Sagunt també s'han trobat arbres caiguts, i la SAG està treballant en la seua recollida”, afirma el regidor de Manteniment, Pepe Gil.
Durant el cap de setmana, no va ser necessari obrir els dispositius de seguretat de la presa de l’Algar, ja que no es va superar un cabal que comportara perill. Avui dilluns s'ha procedit a l'obertura d'aquests dispositius per apilament d'aigua, ja que el cabal era perillós.

A Sagunt, va haver-hi un tall en el carrer Rodamilans a causa d'una incidència per l'avaria del clavegueram i de l'asfalt. En Port de Sagunt, han hagut alguns carrers amb problemes per a la circulació com a Periodista Azzatti.