Continuen obertes les convocatòries del Gabinet de Promoció del Valencià per a associacions i empreses

Els projectes, destinats a la promoció social del valencià, podran presentar-se fins al pròxim 30 de juny

L’Ajuntament de Sagunt, per mitjà del Gabinet de Promoció del Valencià, continua, des de l’any 2004, amb la convocatòria anual de les ajudes al foment social de la llengua en l’àmbit associatiu i en el sector econòmic de Sagunt. Fins al 30 de juny estarà obert el termini per a la presentació dels projectes, que seran avaluats i baremats per a l’atorgament de les ajudes. Recordem que cada entitat pot presentar un màxim de dos projectes i que cadascun d’ells ha de tindre un cost no inferior als 300 € per poder participar en el procés de concurrència competitiva.

La Junta de Govern Local del 17 de febrer va aprovar esta convocatòria per un valor global de 10.000 €, destinats a les associacions sense ànim lucratiu que participen en el procés social de normalització lingüística amb les seues accions i a les empreses i autònoms que fan que el valencià estiga més present en el dia a dia.

Entre les accions subvencionables a les associacions s’inclouen els programes de caràcter formatiu, informatiu o de sensibilització com ara cursos d’ensenyament del valencià destinats a persones adultes (activitat prioritària), la retolació de la seu de l’entitat i les despeses d’impressió de documentació administrativa, fullets informatius de les activitats, catàlegs, llibres, cartells, revistes, tant en format paper com digital (CD o DVD). Pel que fa al sector empresarial, són susceptibles d’ajuda la retolació, la publicitat impressa, la documentació administrativa i el material d’embalatge, tots íntegrament en valencià.

El departament encarregat de gestionar estes subvencions –que són atorgades des de fa 14 anys– és el Gabinet de Promoció del Valencià, que treballa per fer realitat el desig ciutadà de fer normal l’ús de la llengua pròpia dels valencians.