'Converses amb Orgull' torna a Sagunt per a visibilitzar i empoderar el col·lectiu LGTBI+

La 2a edició del cicle té lloc en la plaça Cronista Chabret el 9 de juny a les 19.30 hores i està presentat per l'artista drag Liz Dust

La 2a edició del cicle Converses amb Orgull torna a Sagunt hui, 9 de juny, a les 19.30 amb l'objectiu de visibilitzar i empoderar el col·lectiu LGTBI+. Esta proposta cultural sobre les realitats i drets del col·lectiu tindrà lloc en la plaça Cronista Chabret i estarà dirigida per l'artista drag Liz Dust, qui s'encarregarà de presentar i entrevistar les persones convidades.

L'alcalde en funcions, Darío Moreno, ha manifestat que este tipus d'iniciatives són imprescindibles per a obtindre una «igualtat plena que no distingisca sobre la base de l'orientació sexual o la identitat de gènere». També ha subratllat que continuen treballant per a aconseguir una societat més inclusiva en la qual no es permeta cap mena de discriminació. Així mateix, Darío Moreno ha recalcat la importància de visibilitzar el col·lectiu en els xicotets nuclis poblacionals: «Converses amb Orgull torna a Sagunt per a visibilitzar les diferents realitats LGTBI+ dels nostres veïns i veïnes. Cal donar visibilitat perquè del que no es parla no existix i sembla que el col·lectiu a vegades està limitat a les grans urbs. Ha de ser una realitat visible també a les ciutats mitjanes perquè, lamentablement, les persones LGTBI+ encara patim discriminació».

Converses amb Orgull estan organitzades per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives al costat de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt. Cal esmentar que esta iniciativa pretén acostar a la ciutadania les vivències i trajectòries vitals de persones del col·lectiu LGTBI+, així com les seues experiències i les dificultats que s'han trobat.