Costes no ha presentat una solució definitiva a la construcció de l'espigó d'Almenara

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que la conclusió a la qual s'ha arribat és negativa i pessimista
 

La construcció de l'espigó en la platja d'Almenara encara no té lloc exacte ni dimensions. Així ho ha comunicat el Ministeri de Medi Ambient a l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, en la reunió mantinguda hui amb la directora general de Sostenibilitat de la Costa, Raquel Orts, i el subdirector general de la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz. Fernández ha assistit a esta reunió junt al regidor d'Urbanisme, Pablo Abelleira, i el regidor de Platges, José Vicente Muñoz, i amb els membres de l'Oposició, Sergio Muniesa i Raúl Castillo. En esta reunió, Costes s'ha compromès a donar solució al problema d'accés a les platges d’Almardà i Corinto de cara a la campanya d'estiu, així com a estudiar una actuació en la Gola de Quartell de manera que puguen protegir-la de la intrusió marina.
 
L'alcalde ha conclòs que la decisió del Ministeri pel que fa a la construcció de l'espigó d'Almenara és negativa i pessimista. En esta trobada, Fernández ha plantejat la preocupació que des de fa temps hi ha en la nostra ciutat, especialment per als veïns d’Almardà sobre el projecte de regeneració de la platja d'Almenara que implica la construcció d'un espigó que afectarà la costa de Sagunt. “Sempre hem dit que respectem la voluntat dels veïns d'Almenara per tindre una platja en condicions, però que açò no implique en cap cas una afectació negativa per a la platja de Sagunt”, ha afirmat Fernández.
 
Segons l'alcalde, malgrat que no hi ha una solució definitiva referent a on construir el dic ni de les dimensions que tindrà, el Ministeri està estudiant les al·legacions que s'han presentat per part del consistori de Sagunt, així com està analitzant l'impacte mediambiental que esta construcció tindria per a prendre una decisió que, de moment, tampoc se sap quan va a prendre.
 
El Ministeri continua en la seua línia de retindré les graves de les platges d'Almenara i ha comunicat que l'alternativa per a les platges del nord de Sagunt passaria per un transvasament d'arenes, però no hi ha prevista cap obra que done una estabilitat definitiva a la costa de Sagunt. “Ens ha cridat l'atenció haver de dependre d'un transvasament d'arena, ja que té un cost elevat i no és una solució definitiva ni satisfactòria”, ha declarat l'alcalde de Sagunt. “Pensàvem que s'havia avançat en les solucions, però la impressió que ens ha donat a tots els assistents és que l'única alternativa per a les platges del nord de Sagunt no és una solució realista”, ha afegit.
 
Fernández ha assegurat que ixen de la trobada amb major preocupació de la qual han entrat ja que el Ministeri no ha donat cap solució convincent. Així mateix, la traslladaran a la pròxima comissió de Costes i a la pròxima reunió que mantinguen amb els veïns. Siga la que siga finalment l'opció que execute el Ministeri, l'alcalde ha declarat que abans de qualsevol tipus d'execució “s'haurien de prendre mesures en una costa, la de Sagunt, que ja està sent castigada des de fa dècades per l'erosió marina i que les platges de Corinto i Almardà, en estos moments, ja presenten problemes d'accés”. En qualsevol cas, l'alcalde ha manifestat que “estarem atents a estes actuacions i defensarem colze a colze amb els veïns d’Almardà, els quals han arreplegat signatures, que les actuacions que es facen tinguen sempre la premissa de no afectar ni en un mil·límetre la línia de costa municipal”.