Cultura presenta l’estrena mundial de l’òpera ‘La Brecha’ en Sagunt a Escena

L’actuació tindrà lloc este diumenge, 3 de setembre, al Teatre Romà de Sagunt
L'Institut Valencià de Cultura ha presentat a València l'òpera “La Brecha”, l'estrena mundial de la qual serà el divendres, 3 de setembre, en el Teatre Romà de Sagunt, dins del festival Sagunt a Escena. Així, el festival tanca les actuacions amb un espectacle de luxe i estrena de caràcter internacional.

A la presentació han assistit el director adjunt d'Arts Escèniques de la IVC, Roberto García; el director artístic de Sagunt a Escena, Juan Vicente Martínez Luciano; el director musical de l'òpera, Pam Venneri; el compositor Jacques Alphose De Zeegant; l'autora del llibre Marguerite de Werszowec Rey i el director del cor Francesc Gamon.

El director adjunt d'Arts Escèniques, Roberto Garcia, ha assenyalat que ''este espectacle s'uneix als altres grans espectacles de Sagunt a Escena d'enguany, ja que per vuitena vegada es torna a vendre la totalitat de l'aforament del Teatre Romà. En un primer balanç es pot dir que esta ha sigut una de les edicions amb més èxit de la història del festival''.

D'altra banda, Juan Vicente Martínez Luciano ha destacat que ''és un gran plaer i un privilegi poder tindre a Sagunt a Escena un espectacle d'estes característiques, més encara veure-ho eixir del no-res i ajuntar en l'escenari tantes persones de tan diverses procedències i oficis que treballen tots a l'una''. A més, ha afegit que ''l'espectacle està ple de sorpreses i no deixarà indiferent ningú, tant per la música com per l'escenografia o la direcció d'escena''. L'escenografia, dissenyada per Paco Azorín, que és també el director escènic, ompli la totalitat de l'escenari del Teatre, tant en l'amplària com en l'altura.

“La Brecha” explica la història de Madina, una heroïna casada amb un dictador i membre d'un clan mafiós que vol, mitjançant el seu amor, salvar el seu marit. Al començament de l'obra el marit acaba de morir i el clan mafiós vol matar-la. Serà gràcies a l'amor que triomfa enfront del mal.

L'obra té 43 personatges en total, dels quals 11 són cantants i 32 membres del cor que participen en l'acció escènica. També participen els membres de l'orquestra i alguns acròbates.

Esta és la primera òpera conjunta de Jacques Alphose De Zeegant i Marguerite de Werszowec Rey; abans han col·laborat en altres composicions com oratoris o simfonies amb cor i solistes. En ''La Brecha'' la música està al servei del text i té una estructura horitzontal i no vertical com les òperes habituals, amb un moviment perpetu.