Cultura presentarà el llibre Vidas Comprometidas de Berta Rodrigo Mateu

La presentació tindrà lloc el divendres 18 de desembre, a partir de les 19 hores, en la biblioteca municipal pública Cronista Chabret
Imagen 1

El departament de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt presentarà el pròxim 18 de desembre, a partir de les 19 hores, en la biblioteca municipal pública Cronista Chabret de Sagunt, el llibre Vidas Comprometidas, escrit per la periodista i historiadora, especialitzada en drets humans, democràcia i justícia internacional, Berta Rodrigo Mateu.

Davant la vulneració de drets humans, fins i tot sent generalitzada i habitual, pot succeir que la societat no siga capaç d'alertar de la gravetat del cas, normalitzant-la i perpetuant-la. No obstant això, en certes ocasions, hi ha qui supera eixa inèrcia, aconseguint vèncer la sensació de no poder fer res, i denuncia la injustícia. Desperten autèntica admiració, sobretot si són les persones que han patit la violació dels seus drets els qui no es conformen amb el paper de víctimes i lluiten per la dignitat i el respecte.


Així són les persones que protagonitzen les històries que s'arrepleguen en este llibre sobre el dret a la identitat, a la reparació i la dignitat de les víctimes i el dret a una mort digna. L'autora, gràcies a una extensa labor de documentació, ens transmet no solament el context i les circumstàncies, sinó cada vivència personal, apel·lant irremeiablement al nostre compromís amb els drets humans i una societat més justa.


Com diu Baltasar Garzón en el pròleg del llibre: “Les seues històries són tan especials, tan enriquidores, que no solament mereixen ser explicades, sinó, sobretot, és imprescindible que es coneguen i servisquen de reflexió i referència”.