Cultura programa el cicle de Música Antiga MusAS

El cicle musical tindrà lloc aquest cap de setmana. Concretament començarà divendres que ve amb el concert de Música Trobada “Il pianto della madonna” que comptarà amb la participació especial del famós contratenor Carlos Mena
Imagen 1Imagen 2
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa el cicle MusAS (Música Antiga Sagunt) que tindrà lloc aquest cap de setmana, del 29 d'abril a l'1 de maig, en el centre Cultural Mario Monreal. Concretament, es podrà gaudir del concert de Música Trobada “Il pianto della madonna”; La Bellemont amb “Se la mia vita”; i L’Arcàdia amb “Delirio Amoroso”.
 
"MusAS" sorgeix com un intent d'aglutinar els programes municipals sobre música antiga i barroca, i dotar-los d'un fil conductor que combine la recuperació del patrimoni musical, la difusió d'aquestes músiques i el suport a grups i intèrprets, amb una especial atenció en aquells que desenvolupen la seua activitat en el nostre entorn més pròxim. Fruit d'açò últim és la col·laboració que s'estableix amb l'Associació Incipit Cultural, base del grup L’Arcàdia.
 
El cicle començarà aquest divendres amb el concert de Música Trobada “Il pianto della madonna”. L'actuació dirigida per Francesc Valldecabres comptarà amb la participació especial del famós contratenor, Carlos Mena. Tal com s'explica en el programa, amb aquest concert serà impossible evitar que la ment no evoque la imatge de la pietà de Miguel Ángel. Aqueixa imatge, que sempre impressiona tant, expressa el dolor, la força, la resignació i al mateix temps l'enteresa, d'una manera tan completament humana, que per tanta humanitat que transmet pansa a ser quasi una deïtat que enlluerna per si mateixa i, fins i tot, i sense voler-ho, deixa el seu fill en un segon pla.
 
Música Trobada utilitza en les seues interpretacions copies d'instruments històrics per a acostar-se més cap a una interpretació fidel al text musical, encara que els seus intèrprets barregen la interpretació de la música antiga amb altres músiques posteriors. Amb la ferma intenció d'oferir programes originals i compromesos, Música Trobada basa el seu treball en el descobriment i la transcripció del repertori del XVIII valencià que combina amb la interpretació del repertori internacional.

El concert comptarà amb la interpretació del famós contratenor Carlos Mena

El contratenor Carlos Mena, es va formar en la Schola Cantorum Basiliensis de Basilea, Suïssa, amb els seus mestres Richard Levitt i René Jacobs. La seua intensa activitat concertística li porta a les sales més prestigioses del món com: Konzerthaus de Viena, Filharmònica de Berlin, Teatre Colón Buenos Aires, Alice Tully Hall del MET de Nova York, Kennedy Center de Whashintong, Berliner Philarmoniker, Suntory Hall i Opera City Hall a Tòquio, Osaka Symphony Hall, Sydney Opera House, Concert Hall de Melbourne…

Ha interpretat l'òpera “Radamisto” de Händel (rol de Radamisto) en la Felsenreitschule de Salzburg, en la Dortmund Konzerthaus, en la Musikverein de Viena i en la Concertgebouw de Ámsterdam, en producció del Festival de Salzburg, dirigit per M. Haselböck i H. Grazer. Altres interpretacions seues són “Orfeu” de Monteverdi (Speranza) en la Festwoche de Innsbruck i en la Staatsoper de Berlín sota la direcció de R. Jacobs/B. Kosky, “Il Trionfo” de Händel (rol Disinganno) en la Grosses Festspielhaus de Salzburg i “Europera 5” de J. Cage en el Festival de Flandes. Canta Oberon en “A Midsummer Night’s Dream” de Britten en el Teatre Real de Madrid dirigit per I. Marin i de P.L. Pizzi, Ascanio de “Ascanio in Alba” de Mozart en el Barbican Center de Londres i Tamerlano de “Bajazet” de Vivaldi a Bilbao ambdues amb Europa Galant dirigides per F. Biondi. Va estrenar “Viatge a Simorgh” de Sanchez-Verdú en el Teatre Real de Madrid i en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona ha interpretat a “Apollo” en Death in Venice de Britten. Els seus prop de 30 recitals gravats para Mirés, Glossa i Harmonia Mundi han aconseguit diversos premis com a Diapasón de Oro de l'any 2002, “CD Compact” al millor disc de Renaixement de l'any 2004, “Internet Classical Award 2004”, “Editor’s Choice” de Gramophon, “10” de Repertoire, “Choc” de Le Monde o Excepcional de Scherzo. Està interessat en el repertori de lied i en el contemporani estrenant diverses obres de compositors com a “Llibre del Fred”i “Llibre de les Estades” de Sánchez-Verdú per als Festivals de León i Granada, i “Tres sonetos de Michelangelo” d'Erkoreka.

Ha sigut professor convidat en nombroses ocasions a la Universitat de Salamanca, Cursos Manuel de Falla, Conservatoris de Salamanca, L'Escorial, Gran Canària i Copenhaguen. Carlos Mena està interessat en la pedagogia Waldorf i recolza específicament el centre Geroa Eskola-Escola Lliure de Trokoniz.

Les entrades

Les entrades es poden adquirir a través de www.instanticket.es , cridant al telèfon 902 444 300, o una hora abans de l'actuació en la taquilla. A més, els interessats a assistir a les tres actuacions del cicle poden adquirir un abonament amb el qual s'estalviaran el 25% del preu de les entrades.