Daniel Monzón, director de la pel·lícula El Niño, arreplegarà el Premi Novembre Negre 2015 a Sagunt

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, lliurarà el guardó en persona al director en el Casal Jove
Daniel Monzón arreplegant un premi Goya.
 
El Premi Novembre Negre de 2015 es concedeix al director Daniel Monzón per la seua pel·lícula El Niño, triada pels organitzadors com la millor del gènere a Espanya la passada temporada. L'acte de lliurament es realitzarà aquest divendres 6 de novembre de la mà del regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, després de la projecció del film, que tindrà lloc a les 19h en el Casal Jove (C/ Vent de Marinada s/n).

D'aquesta manera comença amb magnificència la 6ª edició de la Mostra de Génere Negre de Sagunt que tracta de reunir el millor del gènere negre de l'any i acostar la cultura en múltiples aspectes a tota la població. Molt cinema, literatura, música, gastronomia, còmic, teatre infantil en una llarga llista d'activitats sempre gratuïtes i repartides entre el 5 i el 28 de novembre, segons informa l'organització del festival.

El Niño és un d'aqueixos escassos exemples de thriller en estat pur i que beu de la realitat que existeix en el cinema espanyol i el jurat de Novembre Negre ha volgut ressaltar aquesta audàcia. Nominada a 16 Premis Goya, entre ells tots els principals (Pel·lícula, Adreça, Guió, Actors…) es va alçar vencedora en les categories de Millor Cançó, Direcció de Producció, So i Efectes Especials.

Daniel Monzón (Palma de Mallorca, 1968) és un dels directors i guionistes més importants del cinema espanyol. Amb una filmografia curta però cuidada i personal, la seua aposta és pel bon cinema de gènere, amb exemples de fantàstic en la seua òpera primera El corazón del guerrero (1999), i després ja identificat amb el negre en El robo más grande jamás conocido (2002), La caja Kovac (2007) y Celda 211 (2009) En El Niño (2014) torna a comptar amb Luis Tosar en un dels papers protagonistes i a inspirar-se en la realitat amb una història de narcotraficants el radi d’acció de la qual es situa en les costes de Cadis i del nord d'Àfrica.