Demà comença la quarta edició de la mostra de documentals "puntoDOC"

El festival arranca demà, 27 d’abril, fins al 13 de maig en el Casal Jove
 
 La quarta edició de la mostra puntoDOC, organitzada per la regidoria de Joventut, arranca demà, 27 d’abril, fins al 13 de maig. Així, durant els pròxims tres caps de setmana, el Casal Jove del Port de Sagunt acull els millors documentals de l’última temporada.

Les dihuit projeccions que componen el puntoDOC suposen un variat repàs al bon estat del gènere documental, amb parada en dos clàssics com Cuando éramos reyes i Native Land, i una mirada especial a la denúncia de desigualtats, les alternatives al model neoliberal dominant, els efectes del canvi climàtic i la música, segons destaquen des de l'organització.

Una de les novetats d'enguany és el suport de la revista Altaïr i la plataforma online FILMIN, que ja té obert un canal puntoDOC i arreplega dotze dels dihuit documentals que es projectaran. Fuocoammare, Frágil equilibrio, Siria, una historia de amor, Omega, Sonita, Muro, En el mismo barco, Oasis: Supersonic o Gimme Danger (La historia de The Stooges) són algunes de les peces més destacades.

Com sempre, el festival comptarà amb la presència d'alguns dels autors, com Matilde Alcaraz i Santiago Hernández, que vindran a presentar el seu treball: Peset, un home bo. Metge, rector i republicà.

En paral·lel a les projeccions, hi ha altres activitats que complementen l'abast de la Mostra: el High & Elementary DOCs porta les pel·lícules als instituts de Sagunt en horari lectiu; el puntoDOC.Kids, ofereix servei de ludoteca per als dissabtes 6 i 13 de maig; i en el concurs Limit 24hores.DOC poden participar joves creadors amb els seus curtmetratges documentals realitzats a contrarellotge entre el 12 i el 14 de maig.

En esta edició, encara que l'epicentre del festival segueix sent el Casal Jove, els llocs de projecció s'amplien al Centre Cultural Mario Monreal, la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt i el cine Alucine Multiplex.