Demà es convoca Audiència Pública de Ciutat per a informar sobre el Pla Acústic Municipal

El Consell Agrari serà la seu d'esta audiència pública, demà dijous 18 de maig, a les 19.00 hores

 

Demà dijous 18 de maig, es convoca l'Audiència Pública de Ciutat. L'ordre del dia té com a únic punt la Informació del Pla Acústic Municipal, que tindrà lloc en el Consell Agrari, situat en la Plaça de la Trinitat 2, a les 19.00 hores. L'Equip de Govern donarà informació als ciutadans i ciutadanes interessats.

 

El Pla Acústic Municipal està exposat públicament en la web de l'Ajuntament de Sagunt durant un mes perquè tots els veïns i veïnes facen les aportacions pertinents i proposen les mesures que consideren necessàries per a poder adaptar tots els instruments urbanístics del municipi i aconseguir objectius i culminar amb les mesures que recomana la Conselleria, amb l'objectiu d'aprovar finalment el Pla Acústic.

 

Este pla consta de dues figures, en primer lloc, el mapa acústic que està disponible públicament perquè la població puga conéixer els índexs de qualitat acústica dels carrers i, en segon lloc, la proposta d'uns programes d'actuació quant a mesures que puguen ajudar a obtindre uns millors nivells sonors en el municipi.

 

 

S'ha de destacar que per a determinar tots els nivells de soroll s'han realitzat 197 mesures de curta durada i 51 mesures monitoritzades en períodes continuats, i que una de les conclusions més importants del pla és que l'ordre de superació dels nivells de qualitat acústics varia dels 30 decibels als 5 decibels en tots els centres públics i sanitaris del municipi.

 

Com a punt final d'este Pla Acústic es proposen també una sèrie de mesures a llarg termini entre les quals està el foment de l'ús de la bicicleta i finalitzar els vials no motoritzats que existeixen en la localitat, així com l'impuls del transport públic, la peatonalització, el foment de vehicles eficients i un estudi de trànsit que regule la mobilitat en el municipi. També es recomanen controls de velocitat, la definició de zones 30 i iniciar unes campanyes de convivència quant al soroll.