Deu jòvens de Sagunt participen a Lituània en un projecte sobre art urbà

La regidoria de Joventut continua oferint el programa Erasmus+ a tots els jóvens d'entre 13 i 30 anys interessats
Imagen 1Imagen 2
Deu jòvens saguntins estan participant en un projecte internacional d'intercanvi subvencionat pel programa Erasmus+ en la ciutat lituana d’Ukmerge des del passat 9 de juliol. El projecte té com a tema principal l'art urbà i reunix jòvens d'Alemanya, Itàlia, Lituània i Espanya. En estes jornades anomenades ‘St-Art’ participen 40 persones, 10 per país, i al llarg de 10 dies realitzaran en la ciutat d’Ukmerge diferents activitats culturals, artístiques i esportives.
 
La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, a través del servei de l'Oficina Europa instal·lada en el Casal Jove del Port de Sagunt, ha coordinat la gestió del projecte per aconseguir el finançament i que els jòvens puguen participar sense gastar quasi diners. Esta activitat forma part de l'acció clau 1 del programa Erasmus+ d'educació no formal i joventut. Entre eixos deu jòvens de Sagunt hi ha grafiters/es i muralistes, músics/ques de rap, ballarins/es, així com altres jóvens que han participat en les activitats vinculades amb l'Art Urbà, com el Festival MésqueMurs, el Morvedre Rap, el Morvedre Rap Battles, el Festival Rap x Xiques, etc.
 
Durant eixos dies, els quaranta jóòens recuperaran de forma artística espais i parets degradades a través de murals i de grafitis, a més de participar en activitats de street dance i musicals. Amb açò es pretén promoure el diàleg cultural, la inclusió social i la solidaritat. Els interessats o interessades a participar en este tipus d'activitats internacionals, han d’acudir al Casal Jove del Port de Sagunt dimarts de 19.00 a 21.00 hores. o contactar per email en erasmusplus.sagunto@gmail.com .
 
A més, en el Casal Jove del Port de Sagunt poden informar sobre el servei de Voluntariat europeu, que consistix en anar-se'n un any a un altre país a col·laborar en les activitats que realitzen les entitats de voluntariat amb totes les despeses pagades. Des de la regidoria de Joventut recorden que el programa Erasmus+ no és només per a estudiants d'universitat, sinó també per a jòvens d'entre 13 i 30 anys, independentment dels seus estudis, que vulguen viatjar per Europa i aprendre coses noves. Els projectes d'Erasmus+ es poden realitzar en grup o de forma individual i sempre estaran recolzats per entitats com a associacions, fundacions, clubs o l’Ajuntament de Sagunt.