Divendres es lliuren el premis literaris «Ciutat de Sagunt»

La companyia Camí de Nora serà l’encarregada de conduir l’acte de lliurament al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt
Divendres 4 de novembre a les 19.30 h. es faran públics els guardonats dels premis literaris «Ciutat de Sagunt» en un acte en el Centre Cultural «Mario Monreal» de Sagunt. Citats guardons organitzats pel Gabinet de Promoció del Valencià de  l’Ajuntament de Sagunt, encapçalat pel regidor Josep Manuel Tarazona, celebren al 2016 la seua XIX edició. Un any més serà la companyia Camí de Nora qui s’encarregue de conduir citat acte, fil conductor el qual girarà al voltant del procés de creació literària. Les obres guanyadores seran premiades a més de amb la seua publicació en Onada Ediciones, amb 2.000 euros tant el premi de poesia com el de teatre i amb 4.000 euros l’obra guardonada en narrativa.

Amb un total de 65 obres rebudes, 14 d’elles competeixen pel premi del XII Certamen de Teatre «Pepe Alba»; 17 originals opten al XVII Certamen de Narrativa; i al veterà XVIII Certamen «Jaume Bru y Vidal» de poesia s’han presentat 34 obres. Per a l’edició de 2016, el jurat del certamen de teatre ha estat format pels professionals de la escena Lola López, Antoni Ruiz i Mariola Ponce, que s’estrenava este any; els escriptors Manel Joan Arinyó, Raquel Ricart i Nel·lo Navarro s’han encarregat del guardó de narrativa; i el premi de poesia l’ha atorgat els poetes Begonya Mezquita, Antoni Ferrer i Manuel Bellver.

Per al regidor de Promoció del Valencià, Josep Manuel Tarazona, els premis literaris «Ciutat de Sagunt» s’han convertit en un dels premis literaris més prestigiosos de nostre  país. A més, destaca que estos premis “promouen la creació literària i contribueixen a la difusió de la cultura, el món editorial i el nom de Sagunt i, por suposat, suposen una aposta per la promoció i la creació literària i l’uso del valencià a l’àmbit literari”.
 
Dins de la setmana dels premis literaris, el Gabinet de Promoció del Valencià ha preparat un acte per al dissabte 12 de novembre: l’estrena de l’obra Diàlegs de dalt i de baix, d’Orland Verdú, guanyadora del premi «Pepe Alba» l’any 2011. La representació, d’entrada lliure per a tot el públic, va a càrrec de la companyia Oracles Teatre, i només cal reservar l’entrada en el Gabinet de Promoció del Valencià o recollir-la una hora abans al Centre Cultural Mario Monreal, on tindrà lloc l’obra.