Dotze valents ascendeixen la Via Ferrata a Villena

Continuen les escapades de muntanya incloses en la programació d'Alternatura
Imagen 1

El passat 20 de novembre, un grup de 12 participants, va realitzar l'ascens de la Via Ferrata situada a Villena. Esta pujada es trobava inclosa en el programa d'Alternatura de tardor – hivern de la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt. Únicament van poder realitzar l'ascens dotze persones ja que este tipus d'activitats, en el qual és necessari anar amb cordes, no permet grups nombrosos per motius estrictes de seguretat.

Una Via Ferrata és una ruta que transcorre per zones verticals i horitzontals en les quals, per a avançar, es requereix el recolze en certes instal·lacions fixes com a claus, grapes, preses, passamans, cadenes, o ponts penjants. És una disciplina a mig camí entre el senderisme i l'escalada, segons expliquen des de la delegació d'Esports.

Ascendir una paret rocosa amb graons com una escala pot semblar senzill però realment té el seu repte. Esta modalitat d'aventura és una forma d'aproximar l'esport de l'escalada a les persones amb poca experiència. És una magnífica oportunitat per a combinar l'esport, entès com la pràctica d'una activitat física saludable a l'aire lliure, amb la naturalesa. Este tipus d'activitats permet també conèixer paratges i espais protegits que són bastant desconeguts.

La pròxima eixida serà l'ascensió hivernal al Javalambre i al fals Javalambre i es durà a terme el dissabte 10 de desembre. Per a consultar tota la informació d'Alternatura i per a reservar places online per a poder participar en les pròximes activitats la informació està disponible en la secció d'Esports de la web municipal: www.sagunt.es