Ecoembes inicia avui a Sagunt el seu programa pilot “Te'n vas en bus”

El seu autobús ha fet el primer recorregut d'anada i volta des de la plaça Cronista Chabret fins a la platja del Port de Sagunt
 
 


 
La societat anònima de reciclatge Ecoembes, encarregada de la gestió dels contenidors de residus, ha realitzat este matí el primer recorregut del seu projecte pilot “Te’n vas en Bus”.
 
 
Julio López, representant de Ecoembes, ha agraït a l'Ajuntament de Sagunt el seu compromís amb la cura del medi ambient i el reciclatge, així com la seua col·laboració en esta campanya. “És una forma diferent d'acostar la cura del medi ambient als ciutadans. Parlem d'educació ambiental, i volem donar un impuls a la recollida selectiva a Sagunt i als resultats en matèria de reciclatge”.
 
López ha recordat que “hi ha uns objectius europeus que complir” i la importància d'utilitzar el contenidor groc per a envasos de plàstic, llandes i briks, i el blau per a envasos de paper i cartó.
 
 
 
La regidora Teresa García ha declarat que “esta campanya es fa per a conjugar l'educació ambiental amb el consum responsable i el reciclatge de residus que es fa en la campanya de Nadal”. A més, García espera que la campanya siga “un incentiu per a usar el nostre comerç local i es coneguen els recursos turístics i ambientals que té la ciutat. Per tant, estem combinant comerç, turisme i sostenibilitat”.
 
 
 
El pla consisteix en un autobús itinerant, a través del com, durant nou dies, els ciutadans de Sagunt podran conèixer d'una forma més didàctica i original el correcte reciclatge dels residus.
 
Del 12 al 20 de desembre, este autobús realitzarà fins a vuit recorreguts diaris de 45 minuts per la localitat amb quatre diferents parades (Pl. Cronista Chabret, Av. 9 d'octubre, Av. Camp de Morvedre, Av. Hispanitat). El tour finalitzarà la seua activitat a les 20 hores del 20 de desembre.
 
A l'interior de l'autobús, una locució, explicarà als usuaris els valors culturals, naturals i mediambientals de la població. Tot amb l'objectiu de sensibilitzar als habitants del municipi sobre la importància de reciclar els envasos que es dipositen tant en el contenidor groc (envasos de plàstic, llandes i briks) com en el contenidor blau (paper i cartó) i motivar-los per a arribar a ser el municipi que més i millor recicle estos residus. Posant l'accent en els nous contenidors marrons per a matèria orgànica amb els quals explica la població i la seua ubicació.