Ecovidrio i l'Ajuntament de Sagunt animen els veïns a participar en el trofeu de vidre reciclat per a la Vuelta Ciclista a Espanya

Amb el vidre reciclat pels veïns de Sagunt en les pròximes setmanes, Ecovidrio dissenyarà el trofeu sostenible del guanyador de l'etapa Vila-real – El Port de Sagunt
Dos dels contenidors de la campanya.
 
Ecovidrio i l'Ajuntament de Sagunt col·laboren per a conscienciar sobre el reciclat de vidre en la pròxima edició de la Vuelta Ciclista a Espanya 2017. Els envasos de vidre que es reciclen durant les pròximes setmanes pels veïns en els quatre contenidors de la campanya ‘Recicla Vidre i Pedaleja’, que se situaran al voltant de la Glorieta i al Passeig Marítim i estaran decorats amb vinils informatius, seran els que conformen el trofeu sostenible del guanyador de l'etapa Vila-real – El Port de Sagunt el pròxim 24 d'agost.
 
Esta iniciativa de sensibilització, emmarcada dins de la campanya ‘Recicla vidre i pedaleja’, té com a objectiu mobilitzar els veïns de Sagunt i fer-los partícips d'una de les grans cites esportives. La regidora de Medi Ambient, Teresa García, ha declarat que esta iniciativa “reforça el perfil ambiental que la nostra ciutat està desenvolupant quant a millorar les seues taxes de reciclatge”.
 
García ha afegit que pel que fa a reciclatge de vidre s'estan reciclant “una mitjana de 12’57 quilos per habitant”, i que les millores quant al medi ambient que es realitzen en el municipi “han d’anar necessàriament acompanyades d’accions que visibilitzen la utilitat d’eixe reciclatge. Per tant, que el trofeu que se li entregarà al guanyador de l’etapa estiga fet en vidre reciclat a Sagunt em sembla una bona manera de sensibilitzar i posar en valor la col·laboració ciutadana per tal d’una millora en la gestió de residus”.
 
El trofeu, fruit de l'acció participativa dels ciutadans, simbolitza l'esforç tant dels ciclistes en cada etapa com dels ciutadans per cuidar el medi ambient.
 
Segons les últimes dades relatives a 2016, els ciutadans de Sagunt van reciclar un total de 810.085 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 12’57 kg.
 
Respecte a la taxa de contenerització, Sagunt se situa amb una mitjana de 310 habitants per contenidor i compta en l'actualitat amb un total de 208 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.
 
A més, Ecovidrio ha creat per a l'ocasió un miniglú solidari commemoratiu i oficial de la Vuelta a Espanya 2017 que pot comprar-se a través de la pàgina web miniglu.es. Per la venda de cada 500 d’estos miniglús commemoratius, Ecovidrio donarà una bicicleta adaptada a l'Hospital Nacional de Parapléjicos de Toledo.
 
La Vuelta a Espanya 2017 tindrà lloc del dissabte 19 d'agost al diumenge 10 de setembre amb un total de 21 etapes en les quals apassionats i aficionats del ciclisme podran conéixer els beneficis ambientals de reciclar vidre i la importància d’este hàbit.