El 1r Campionat d’Espanya de Bàsquet en Cadira de Rodes 3x3 es disputa en el Poliesportiu José Veral

El torneig se celebra el dissabte 10 de juny amb la participació de sis equips entre els quals es troba l'ADIV Sagunt

El Poliesportiu José Veral del Port de Sagunt és la seu en la qual es disputarà el 1r Campionat d’Espanya de Bàsquet en Cadira de Rodes 3x3. El torneig se celebrarà dissabte que ve 10 de juny a partir de les 10 hores amb l'objectiu de fomentar i visibilitzar l'esport per a persones amb discapacitat.

Esta competició és un esdeveniment esportiu pioner en el territori nacional que ha sigut organitzat per la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), l'Associació d'Assistència i Esport Inclusiu de València (ADIV) i el C.B. L'Horta Godella. En l'organització del 1r Campionat d’Espanya de Bàsquet en Cadira de Rodes 3x3 també ha col·laborat el departament d'Activitat Física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt.

L'acte de presentació del torneig ha tingut lloc en el Saló de Plens de l'Ajuntament amb la participació de l'alcalde en funcions, Darío Moreno, i el regidor en funcions d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón. A la presentació del campionat també ha assistit el president d'ADIV i responsable del C.B L'Horta Godella, Víctor Carnero, i l'esportista local que competirà amb l'ADIV Sagunt, César Cervantes.

Víctor Carnero ha donat les «gràcies en majúscules» a este equip de govern: «Des que començàrem fa uns anys l'aposta per donar a conéixer l'esport adaptat com a mètode d'inclusió per a persones amb discapacitat física i intel·lectual l'Ajuntament de Sagunt ha sigut un col·laborador fonamental i principal que sempre ha estat al nostre costat de manera activa». Així mateix, el president d'ADIV i responsable del C.B L'Horta Godella ha agraït a les formacions esportives participants: «Els equips que competixen pertanyen a quatre comunitats autònomes diferents i entre els quals destaca l'AD FDI i l'UCAM Murcia, amb jugadors de divisió d'honor i algun d'ells amb reconeixement internacional com Lalo Prieto».

Darío Moreno ha recalcat que, encara que la competició tindrà segur un impacte econòmic i turístic, el principal objectiu d'este esdeveniment esportiu és visibilitzar el bàsquet en cadira de rodes. L'alcalde en funcions també ha mostrat el seu agraïment a les organitzacions que han impulsat el torneig i ha descrit el 1r Campionat d'Espanya de Bàsquet en Cadira de Rodes 3x3 com: «Una iniciativa meravellosa que encaixa dins de la filosofia de l'Ajuntament de Sagunt».

Segons ha manifestat el regidor en funcions d'Activitat Física, Salut i Esports: «És una modalitat molt atractiva de joc que, a escala global, ha sigut impulsada per les Federacions Internacionals de Bàsquet (FIBA) i en cadira de rodes (IWBF) amb l'objectiu de continuar fomentant el seu creixement com a esport urbà més popular del món». Així mateix, Javier Timón ha convidat la ciutadania a assistir al Poliesportiu José Veral per a gaudir d'un «magnífic espectacle».

El 1r Campionat d’Espanya de Bàsquet en Cadira de Rodes 3x3 és un esdeveniment esportiu inclusiu, per la qual cosa poden participar-hi esportistes amb discapacitat i jugadors sense discapacitat en cadira de rodes. Hi participaran un total de seixanta jugadors dividits en sis equips, entre els quals es troba l’ADIV Sagunt. Esta formació esportiva, creada específicament per a l'ocasió i en la qual jugarà l'esportista saguntí César Cervantes, disputarà almenys cinc partits.

El primer partit d'ADIV Sagunt serà a les 10.30 contra l'ADIV Godella. A a les 10.55 hores l'equip local s'enfrontarà contra l'AD FDI, i contra l'ADIV C.B. L'Horta Godella a les 11.45 hores. Passat el migdia, l'ADIV Sagunt disputarà altres dos partits enfront de Miarco Petraher BSR (13.25 h) i UCAM BSR Murcia 3X3 (13.50 h). A la vesprada, l'ADIV Sagunt jugarà el seu últim partit regular contra el C.E. Costa Daurada i, en el cas de quedar entre els quatre primers equips, disputarà un últim partit. Els últims dos partits del campionat que se celebraran en el Poliesportiu José Veral es corresponen amb el partit que enfrontarà a 3r i 4t classificat a les 18.30, i el partit entre el 1r i 2n classificat a les 18.30.