El 25 de juny comencen els Campus Joves i els Joves Workshops que ha dissenyat la regidoria de Joventut i Infància

Les activitats es duran a terme, generalment, en els Casals Joves de Sagunt i del Port de Sagunt fins al 26 de juliol i la majoria són gratis

Com cada estiu, el departament de Joventut i Infància ha organitzat una àmplia varietat d'activitats d'oci educatiu dirigides jóvens a partir d'11 anys, que es desenvoluparan entre el 25 de juny i el 26 de juliol. El període de matriculació es va iniciar el passat 7 de juny i encara es poden sol·licitar places a través del següent enllaç: https://aytosagunto.apuntate.online/pio/?area=21. Cal esmentar que en esta ocasió la programació s'ha dividit en dos blocs d'activitats diferenciats per rangs d'edat.

El regidor de Joventut i Infància, Roberto Rovira, ha explicat: «Entenent per part de l'Ajuntament la necessitat d'oferir un oci alternatiu i educatiu este estiu, a més d'afavorir també la conciliació familiar, des del departament de Joventut i Infància hem organitzat una àmplia varietat d'activitats dirigides a jóvens a partir d'11 anys». Així mateix, sobre els tallers dirigits a jóvens fins a 25 anys, el regidor ha indicat: «Com a novetat tenim enguany els Joves Workshops i esta iniciativa està dissenyada per a oferir als jóvens no sols eixe oci, eixe entreteniment, sinó també habilitats pràctiques».

Els Campus Joves estan dirigits a un públic d'entre 11 i 16 anys, esta iniciativa es desenvoluparà amb una duració setmanal en horari de matins (de 10 a 14 hores) i també en horari de vesprades (de 16 a 20 hores). Les activitats que es realitzaran corresponen amb diferents temàtiques, des de jocs de taula, manualitats creatives, misteris o creació d'històries, fins a ciència, esport, naturalesa, ball, brodats, cuina o gravació de curts expressos.

Cal assenyalar que tots els projectes integrats en Campus Joves tenen opció de menjador per 24 euros a la setmana. Este servici d'alimentació s'implementarà en els centres on es realitza l'Escola d'Estiu, és a dir, el CEIP Cronista Chabret i el CEIP María Yocasta.

Respecte a la part de la programació dirigida a un públic juvenil a partir de 16 anys, en esta edició s'ha introduït com a novetat els Joves Workshops. Estes activitats, més puntuals i especialitzades, estan dissenyades per a oferir una varietat d'experiències úniques i formatives. Esta iniciativa està dissenyada per a oferir als jóvens no sols entreteniment, sinó també habilitats pràctiques.

Entre les activitats proposades es troben tallers de ceràmica, on els participants podran aprendre i practicar tècniques de modelatge i decoració de peces. També s'oferix ioga, una disciplina que combina exercici físic amb tècniques de respiració i meditació, perfecta per a millorar el benestar.

A més, s'organitzaran sessions per a la creació de escape rooms, en les quals els assistents podran desenvolupar habilitats en el disseny de jocs interactius i desafiaments. Les tècniques audiovisuals també tindran el seu espai, permetent als jóvens explorar el món de la producció i edició de vídeo.

Per als qui gaudixen del turisme cultural, s'han planificat visites guiades per Sagunt i pel Port de Sagunt, oferint una oportunitat de conéixer en profunditat la història i el patrimoni.

Quant a temàtiques més educatives i de desenvolupament personal, s'abordaran l'educació financera i l'emprenedoria. També es parlarà sobre el programa Erasmus+, una oportunitat perquè els jóvens s'involucren en projectes de voluntariat europeu.

Així mateix, s'inclourà una activitat destinada a la creació de projectes culturals en la qual es donaran algunes orientacions per a desenvolupar idees i una altra dinàmica destinada al festival d'art urbà Més que Murs.

Finalment, enguany també es dedicarà un espai a promoure i donar a conéixer els grups de participació que tenen els Casals Joves i que començaran el mes d'octubre. Estos grups són Dinakids, HR, Corresponsals i EMA 16, i les dates de realització d'estes activitats seran els dies 1, 2, 22 i 23 de juliol.

En total la programació dissenyada per la regidoria de Joventut i Infància compta amb més de 30 projectes diferents orientats a un públic infantil i juvenil, i la majoria dell quals son  gratuïts.

Per a més informació, les persones interessades poden acostar-se als Casals Joves de Sagunt i el Port de Sagunt o cridar als següents números de telèfon 962683439 i 962655880.