El 27 de setembre es reprenen les projeccions de “Diumenges de Cinema” amb la pel·lícula El Desierto Rojo

El cicle “Rara avis” compta amb una programació de tres pel·lícules que es projectaran els diumenges 27 de setembre i 11 i 25 d'octubre a les 19 hores, en el Centre Cultural “Mario Monreal”
Este diumenge 27 de setembre s'inicia de nou el programa “Diumenges de Cinema”, organitzat per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, amb l'estrena d'un nou cicle; “Rara avis”. En aquest mini cicle es projectaran tres pel·lícules les obres de les quals se situen a contra corrent dels models fílmics tradicionals i dominants. 
D'ací el nom del cicle, ja que la locució “Rara avis”, segons la Real Acadèmia Espanyola, s'empra per a designar a persones o coses excepcionals o difícils de trobar. En el cinema que duen a terme aquests tres extraordinaris directors, es posen de manifest tot un conjunt de trets característics, que exploren totes les possibilitats expressives de la imatge cinematogràfica, amb aspectes que els diferencien dels directors més convencionals. 
 
El Desierto Rojo és la pel·lícula que es projectarà aquest diumenge. Una obra del director Michelangelo Antonioni, rodada a Itàlia l'any 1964, que explica la història d'una dona que, després de patir un greu accident de cotxe, comença a percebre la ciutat en la qual viu com un desert tant en el plànol físic com en el de les relacions personals. Les seqüeles psicològiques de l'accident li impedeixen portar una vida corrent. Aquesta pel·lícula, catalogada com a apta per a tots els públics, va rebre el premi León d'Or a la millor pel·lícula en el Festival de Venècia i va estar nominada a Millor pel·lícula estrangera en el Cercle de crítics de Nova York.
 
 

           Película "El Desierto Rojo"
 
A l'octubre també es projectaran els films L'eternitat i un dia, el dia 11, i La Carta, el diumenge 25, ambdues no recomanades per a menors de set anys. La primera pel·lícula data de l'any 1998 i està dirigida per Theodoros Angelopoulos. Compta amb el premi Palma d'Or a Cannes, 1998. L'última obra d'aquest cicle està dirigida per Manoel d'Oliveira, l'any 1999 i va rebre el premi del Jurado en el Festival de Cannes aqueix mateix any.
 

Películas que se proyectarán en octubre

Les tres pel·lícules interpel·len a l'espectador, li exigeixen una actitud activa i reflexiva sobre les diferents potencialitats d'aquest entramat denominat cinema, ja que van molt més allà d'un producte destinat exclusivament per al consum.