El Campus Xef arranca amb èxit la seua segona setmana

La iniciativa organitzada per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ensenya jóvens d'entre 12 i 18 anys a preparar els seus propis menús
Imagen 1Imagen 2

El Campus Xef que organitza la regidoria de Joventut ha començat la seua segona setmana. Es tracta d'un dels cinc cursos dins de l'oferta del Campus d’Estiu 2017 dirigit a jóvens d'entre 12 i 18 anys del municipi i que va arrancar el passat 10 de juny amb èxit de participació, ja que es van cobrir les trenta-dues places previstes.

 

En el Campus Xef els participants no només aprenen a preparar els seus propis menús, sinó també a muntar i presentar de forma elegant les seues pròpies elaboracions. A més, els jóvens coneixen nous sabors i productes, així com vens coneixen nous sabors i productes, així com combinacions culinàries.

 

Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “és un campus nou que estrenem enguany perquè els propis jóvens l'havien demanat després de l'èxit de programes televisius com MasterChef o Top Chef. Ja solem fer en la Lluna Plena molts tallers de cuina saludable en el Casal Jove i ara ens hem atrevit amb este campus, que ha sigut tot un èxit i que segurament ampliarem l'any que ve”.

 

Dividits en equips de sis persones, els mini xefs, davall les ordres i supervisió de la professora de cuina Mila Velis “Milicocinillas”, han elaborat dues receptes diàries. Un plat principal i un postre, sempre sota la premissa de fer cuina saludable. Durant la primera setmana els jóvens també han aprés a tallar, fregir i fornejar. A més, han elaborat principalment plats de cuina espanyola i italiana, així com menús vegetarians.

 

Divendres passat el grup va fer una excursió a València per visitar el Mercat Central, la plaça Redona i la Llotja. L'excursió va comptar amb una visita guiada per la Llotja, amb un recorregut nutricional pel Mercat Central en el qual per equips van fer la seua llista i la compra per preparar un plat que van gaudir en el Casal Jove.

 

Amb esta visita s'intenta que els/les jóvens coneguen part del patrimoni de València, que coneguen de primera mà el producte local, què és un mercat, quin tipus de producte oferixen, quines són les persones que hi ha darrere de les parades, etc. Per al divendres que ve està prevista una excussió similar, també a València.