El Casal Jove de Port de Sagunt acollirà la segona edició del Truenorayo Fest els dies 2 i 3 d'octubre

El festival, d'entrada gratuïta, comptarà amb stands de tendes participants, xarrades, tallers, documentals, autobús des de València i, per descomptat, concerts
Imagen 1

El Casal Jove de Port de Sagunt acollirà els dies 2 i 3 d'octubre la segona edició del festival Truenorayo Fest, de música underground i autoedició sonora organitzat per Hits With Tits en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt. El festival, d'entrada gratuïta, comptarà amb stands de tendes participants, xarrades, tallers, documentals, autobús des de València i, per descomptat, concerts. 

El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha destacat que el festival suposa “una aposta d'aquest ajuntament per generar una oferta d'oci estructurada i de qualitat, així com una aposta per la música independent, underground i autoeditada, un tipus de música que té molt limitat el seu accés als circuits comercials. Volem potenciar la música en directe i la cultura de concerts. Des de Joventut volem fugir de tot allò que sone a tradicional i reforçar la música de qualitat, independent i en valencià, com és el cas del Mil Graus Festival, que també se celebrarà en el nostre municipi”. 

La filosofia del festival Truenorayo és la de difondre la música en general i promocionar l'autoedició i els segells discogràfics independents, ja que està demostrat l'esforç creatiu i econòmic que suposa per al gran nombre d'artistes i bandes que lluiten per traure avant els seus projectes. També és una cita ineludible per a tots els col·leccionistes de música, ja que tenen l'ocasió de vendre, comprar o intercanviar el seu material. 


El Truenorayo Fest va dirigit principalment a un públic exigent que gaudeix de la música en directe, que recolza a les bandes emergents i valora les iniciatives que s'organitzen amb pocs mitjans, creant una vertadera cultura de concert.

Les bandes confirmades són: PANE, Ghost Transmission, Mihassan, Ghost Car, V¡etnam, Las Infantas, Laverge , Celica XX, Black Islands, Árida, Kelly Kapowsky, Cinépoème, Los Nastys, Nueva Internacional, Black Bowl, Axolotes Mexicanos y The Hardbites. A més, hi haurà dues exposicions itinerants de Hits With Tits: POSTCARDS Vol.2 i TITS TOK. Igual que en la primera edició, el festival serà gravat en video i en àudio, i es retransmetrà via streaming des del canal de Youtube. 


Hits With Tits és un projecte sonogràfic format per la il·lustradora Ada Díez i la bloguera musical Lu Sanz. La seua iniciativa intenta donar presència a les dones en l'escena cultural actual. Ja porten dos recopilatoris a les seues esquenes, en els quals demostren que les dones estan tornant a ser part activa del discurs musical. També estan abrigallades per un elenc d'il·lustradores que li donen color al projecte. La seua idea no és solament promocionar el recopilatori en si, sinó a tots els grups i artistes que formen part d'ell, organitzant concerts i exposicions, sent elles mateixes les dj’s dels esdeveniments que organitzen. 

 
Cal destacar que aquest dissabte, 26 de setembre, a les 20 hores, en Magazine Club de València tindrà lloc la presentació del festival, que comptarà amb la presència de FKA Blandengue, Baywaves i les dj’s de Hits With Tits. 
 
Perquè ningú es quede sense venir per falta de mitjà de transport, s'ha organitzat un autobús des de València fins al Port de Sagunt per als dos dies. Els tiquets es poden arreplegar de forma totalment gratuïta en Flexidiscos Tenda de València. L'eixida està programada des de les Torres de Serrano i l'avinguda Blasco Ibáñez fins al Casal Jove, el divendres a les 19:00h i la volta a les 2:00h. El dissabte, l'autobús eixirà de València a les 11:00h i la volta serà a les 4:00h. 
 
Els patrocinadors del festival són: la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, ZETA Tech & Craft i Pitasound Prom. Així mateix, els col·laboradors són: Ràdio 3, Scannerfm.com, Kling, By The Fest, Notodo.com i Li Cool València.