El Casal Jove tria els nous corresponsals dels IES per al pròxim curs

Estos estudiants contribueixen a difondre les iniciatives de la regidoria de Joventut en els centres d'ensenyament de secundària de la localitat

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha triat els nous corresponsals dels centres de secundària del nostre municipi. En total, es tracta de 19 joves d'edats compreses entre 14 i 17 anys que han sigut seleccionats per al curs 2017/2018, i s'uniran als 35 joves que han cursat este programa en l'últim curs.

Durant esta setmana, s'han realitzat diverses reunions formatives dutes a terme pels tècnics de la regidoria amb els corresponsals més veterans. En estes trobades, a més de donar-los la benvinguda i poder conéixer-se entre ells, se'ls van explicar les activitats de la regidoria de Joventut i els diferents espais del Casal Jove, així com les seues funcions com a corresponsals.

 

Tal com explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “els corresponsals són una extensió del Casal Jove en els instituts, són la nostra veu en les aules i són els encarregats de donar a conéixer les activitats i programes de la regidoria i de l'Ajuntament en els centres de secundària. La seua labor és fonamental i sense ells i elles, no arribaríem a la gent jove i tampoc coneixeríem quines són les necessitats i els problemes que tenen els adolescents”.

En este sentit, els corresponsals efectuen tasques d'informació sobre les accions del Casal Jove en els propis centres, atenent personalment les consultes i dubtes d'altres alumnes i donant resposta a les demandes informatives, a més de difondre i dinamitzar les activitats que desenvolupa la regidoria de Joventut dirigides als adolescents de Sagunt. També col·laboren amb el personal tècnic del Casal Jove en tallers, campanyes informatives i moltes altres activitats. Així mateix, segons assenyala Guillermo Sampedro, “també són els i les corresponsals qui organitzen i participen en la Lluna Plena, el programa d'oci alternatiu del Casal Jove, una iniciativa que ells planifiquen i desenvolupen, gestionant, d'esta manera, el seu propi oci i augmentant l'apoderament dels joves del municipi”.​